Teradata SQL Assistant-vejledning (11 trin)

Teradata SQL Assistant er et klientværktøj baseret på Open Database Connectivity (ODBC) teknologi. Det giver en forespørgselsforfatter til at sende SQL-kommandoer til databasen, opretter rapporter, eksporterer og importerer data mellem en ODBC-kompatibel database og værktøjer eller regneark, vedligeholder historik og giver en visuel database Explorer til at se databaseobjekterne. Den har to udgaver, nemlig Teradata SQL Assistant til Microsoft Windows og Teradata SQL Assistant Web Edition. Mens forskellen i de to udgaver hovedsagelig vedrører tilslutningsmuligheder, vil denne tutorial fokusere på Windows-udgaven.

Trin 1

Installer ODBC-driveren til din RDBMS-datakilde på server-pc'en. Driveren kommer fra RDBMS-forhandleren i installationspakken. Se også "Installationsvejledning til Teradata-værktøjer og hjælpeprogrammer til Microsoft Windows" på websiden i Referencer.

Trin 2

Klik på Windows "Start" -menu, vælg "Programmer" og "Teradata SQL Assistant."

Trin 3

Vælg "Værktøjer" og derefter "Definer datakilde" fra Teradata SQL Assistant, som du startede i trin 1.

Trin 4

Vælg den type datakilde, du vil oprette: Bruger, System eller File DSN. Klik på "Tilføj" og derefter "OK". I dialogboksen "Opret ny datakilde" skal du vælge den relevante driver, der er anført under "Navn" og klikke på "Udfør". Du har valgt en driver til din RDBMS. En dialog vises.

Trin 5

I dialogboksen skal du indtaste et navn og en beskrivelse af denne datakilde. Indtast IP-adressen eller navnet på den server, som din RDBMS ligger på, brugernavn og adgangskode. Hvis du ikke markerede "Brug integreret sikkerhed", skal du vælge en sikkerhedsmekanisme fra rullelisten. Hvis listen er tom, skal du kontakte databaseadministratoren (DBA). Indtast en værdi for "Parameter" som en adgangskode til sikkerhedsmekanismen. Du kan eventuelt tilføje værdier til "Standarddatabase" og "Kontostreng." Kontostreng er den konto (databaseserver-login), som DBA tildelte brugernavnet, da brugernavnet blev oprettet. Klik på "OK" to gange for at lukke dialoger. Teradata SQL Assistant er klar til brug.

Trin 6

For at oprette forbindelse til en datakilde, vælg "Værktøjer" og "Opret forbindelse" fra hovedvinduet i Teradata SQL Assistant. Klik på ikonet på værktøjslinjen for at vælge datakilden, og klik på "OK". I dialogboksen skal du enten vælge "Brug integreret sikkerhed", indtaste mekanismen og parameteren eller indtaste brugernavnet og adgangskoden. Du kan eventuelt indtaste en standarddatabase eller en kontostreng. Klik på "OK".

Trin 7

Naviger gennem de forskellige ruder i hovedvinduet i Teradata SQL Assistant. Du vil se forespørgselsvinduet, vinduet Answerset (resultater), et historikvindue og et vindue til Database Explorer, hvor du kan udvide træet og se alle databaseobjekter i en hierarkisk liste.

Trin 8

Vælg "Indsæt" eller "Slet" fra hovedkommandolisten, og højreklik på objektet til genvejsmenuen for at tilføje eller fjerne en database, tabel, visning eller kolonne.

Trin 9

For at indsætte databaseobjektnavne i SQL-koden i det aktive forespørgselsvindue, skal du vælge objektet i vinduet Database Explorer, højreklikke og vælge "Hurtig indsættelse" i genvejsmenuen. Genvejsmenupunkt "Gennemse" kopierer hele kolonnelisten fra den valgte tabel eller visning for at føje til en simpel markering, f.eks. "Vælg fra ".

Trin 10

For at liste alle tabeller i en database eller kolonner i en tabel skal du vælge henholdsvis "Værktøjer" og "Listetabeller" eller "Listekolonner". Indtast det ønskede database navn og tabel eller visnings navn. Klik på "OK".

For at afbryde forbindelsen til din datakilde skal du vælge "Værktøjer" i hovedvinduet og "Afbryd forbindelsen."