Fordelene ved rulletrapper

En rulletrappe, der bruges til at transportere folk fra en etage i en bygning til en anden, rulletrapper er almindelige seværdigheder på steder som indkøbscentre, underjordiske togstationer og lufthavne. Rulletrappen bruges som et alternativ til den verdslige trappe, elevatorer og det bevægelige fortov, der hovedsagelig ses i lufthavne. Rulletrapper har en række fordele i forhold til deres kolleger.

Bevægelige mennesker

Rulletrappens primære egenskab er dens evne til at flytte et stort antal mennesker på én gang fra et område til et andet, med nogle rulletrapper, såsom dem i London Underground, der spænder over særligt lange afstande. Folk kan bevæge sig både opad og nedad, når et par rulletrapper typisk er placeret ved siden af ​​hinanden. Det er en fordel i forhold til en elevator, som kun kan gå en vej ad gangen med generelt en meget mindre kapacitet.

Komfort

En rulletrappe transporterer folk automatisk, når de er tændt, hvor enkeltpersoner bare står stille. Som sådan kræver rejse på en rulletrappe lidt fysisk anstrengelse. Mennesker, der oplever smerter eller vanskeligheder ved at gå, er således i stand til at krydse længere afstande med lethed og i relativ komfort. Rulletrapper tilbyder også masser af plads, især sammenlignet med en elevator eller en smal trappe, hvor folk kan blive klemt sammen.

Effektivitet

Formålet med en rulletrappe er at transportere mennesker. Det udfører denne opgave effektivt og giver enkeltpersoner mulighed for at bevæge sig mellem potentielt mange etager i en bygning på relativt kort tid sammenlignet med f.eks. En trappe. Fordi rulletrapper generelt er ret lange, tillader de en stor gruppe mennesker at komme på med det samme og reducere behovet for ventetider, der er typiske for elevatorer.

Vejledning

Rulletrapper er effektive, når de bruges som et middel til vejledning og cirkulation. I en kompleks transportsituation, såsom en bys undergrundsbane, skal folk holdes på farten, især i travle tider, for at mindske overbelastning og undgå overskydende ventetid. Rulletrapper er effektive til at holde folk i bevægelse fra et punkt til et andet. Når den bruges som en del af et museum eller en lignende bygning, er en rulletrappe i stand til at lede besøgende til udstillinger eller udgange ved blot at se ud og i hvilken retning den rejser.

Justerbar hastighed

Som en del af dets evne til at reducere og kontrollere overbelastning tilbyder en rulletrappe en fordel for bygningschefer, idet dens hastighed kan justeres for at afspejle, hvor hurtigt folkemængderne skal flytte. I en travl situation kan f.eks. En rulletrappe få langsomt til at køre, så passagererne ikke ankommer i samme område som en allerede betydelig skare. Rulletrapper kan også spare energi i stille perioder, da de kan slukkes og i det væsentlige blive en trappe.