Datakabeltyper

Datakabler bruges til at overføre information mellem systemer såsom servere, pc'er og anden hardware. Der er tre hovedtyper af datakabler, der bruges til at overføre data: twisted pair, coax og fiberoptiske kabler. Disse tre typer kabler bruges i forskellige miljøer. Disse datakabler har forskellige egenskaber, der gør dem identificerbare.

Twisted Pair

Twisted pair kabler bruges i telefoni og computernetværk. De fleste kabelnetværk er kablet ved hjælp af afskærmet, snoet par, som er en type datakabel, der har en dækning for at eliminere mængden af ​​signalforringelse fra andre kilder. Twisted pair får sit navn fra vendingerne i ledningerne, der spænder gennem hele kablingen. Vendingerne i kablerne hjælper også med at beskytte datakommunikationen mod signalforringelse. Twisted pair-kabler har en grænse for, hvor langt de kan strække sig, før signalet bliver ødelagt. Den gennemsnitlige længde for en snoet ledning før signalforringelse er 300 fod.

Coax

Koaksialkabel (koaksialkabel) bruges i ældre computernetværk. Coax-kabel blev udskiftet med afskærmet, snoet par som standard for computernetværk. Coax bruges stadig til kabelnet til at levere tv-kommunikationsdata. Coax-kabel er et stort, rundt kabel med en indre kernetråd, der overfører dataene. Omkring kernen er en isolator og et skjold for at beskytte datakommunikationssignalet. Omslutningen af ​​disse dele er beklædningen. Coax-kabler kræver et specielt stik kaldet et BNC-stik. Netværkskort til computere købes med disse stik for at koble denne type netværk.

Fiberoptiske

Fiberoptisk kabel er den foretrukne mulighed for hurtige dataforbindelser. Fiber bruges af kabel- og telefonifirmaer til at give hurtige forbindelser til Internettet. Fiberoptik bruger lys og glas som mekanik til datakommunikation. Fiberoptisk kabel er meget skrøbelig på grund af kabelens glasdele. Fiberoptisk kabel er let, og det har ikke de signalnedbrydningsproblemer, som de to andre datakabler lider under. Fiberoptisk netværk er dog dyrere og kræver specielle netværkskort og hardware for at transmittere signalet.