Den bedste måde at lave et computerdiasshow på

Når du er vendt tilbage fra din familieferie, er det rart at kunne have et par venner over og vise dem billeder af dit eventyr. I denne tidsalder med digital fotografering har den nemmeste måde at vise dine billeder på, ændret sig fra at vise fotoalbum til at lægge et diasshow på din computer. Det er den moderne version af de dage, hvor folk tog diasbilleder og brugte en diasprojektor. Diasshow er lige så nemme at sammensætte som et par klik på musen.

Oprettelse af et diasshow

Den bedste måde at gøre de fleste ting på vil altid afhænge noget af en persons personlige præferencer. Men for de fleste er den bedste måde den nemmeste måde. Din computer er allerede indstillet til at lave diasshow, og brug af denne funktion er den enkleste og bedste måde at sammensætte et diasshow hurtigt på. For at få mest muligt ud af dette er alt, hvad du skal gøre på forhånd, at organisere dine digitale billeder.

En enkel og nem måde at følge med på alle dine fotos er at låne forestillingen om et fotoalbum, men opdatere det med teknologi. Hold dine billeder organiseret i filmapper. Hold en mappe for hver ferie eller endda familiemedlem. Du kan oprette så mange mapper, som du vil, og adskille billederne efter begivenheder, steder eller mennesker (eller kæledyr). På denne måde, når du vil se disse billeder i et diasshow, er de allerede organiseret eller grupperet sammen. Mens du kan afsætte en del af din computers harddisk til disse mappe "album", kan du gøre dit "fotoalbum" bærbart ved at holde dine billeder på et USB-flashdrev i stedet. Desuden behøver du ikke at overføre alle dine fotos, når det er tid til at opdatere og udskifte din computer. Og du kan stadig organisere dine billeder i separate mapper på dit flashdrev.

Nu hvor du har dine billeder grupperet eller i det mindste har en mappe med alle de fotos, du vil se i diasshowet, skal du bare åbne "Mine dokumenter" på din computer. Mest sandsynligt har du dette som et ikon på din skærm. I adresselinjen skal du finde det drev, hvor du har dine fotos. Find derefter og åbn den mappe, hvor du har dine fotos, i det store vindue. Nu er du lastet og klar til at gå. På venstre side skal der være nogle boksoplysninger. I en mærket "Billedopgaver" er en mulighed "Vis som et diasshow". Klik blot på "Vis som et diasshow", hvorefter diasshowet begynder.

Diasshowet går automatisk videre til det næste billede. Du kan dog når som helst trykke på mellemrumstasten. Dette åbner en lille proceslinje på din skærm med kontrolknapper til afspilning, pause, næste billede, sidste billede og stoppe diasshowet. Brug blot musen til at klikke på knapperne for den ønskede handling.

Der er softwarepakker tilgængelige til oprettelse af diasshow. Disse pakker giver dig yderligere funktioner, såsom at give overgangseffekter mellem fotos eller tilføje billedtekster. Funktioner inkluderer typisk tilføjelse af musik til dit show. Disse pakker er designet til at hjælpe dig med at designe et professionelt udseende.