Sporing af en mobiltelefon med et SIM-kortnummer

Et SIM-kort (abonnentidentifikationsmodul) er en hukommelseschip, der indeholder en række oplysninger vedrørende en mobiltelefon, herunder tekstbeskeder, mobiltelefonnummer og personlig identitetsinformation. Det gør det muligt for en mobiltelefon at få forbindelse til et mobilnetværk. Evnen til at bruge et SIM-kort med flere telefoner - uden at skulle kontakte en mobilnetværksudbyder - gør det lettere for tyve at bruge stjålne telefoner ved at fjerne det nuværende SIM-kort. Validering og kodning af et SIM-kort kan dog hjælpe med at forhindre, at din mobiltelefon bliver stjålet og tackle en mistet eller stjålet mobiltelefon.

Prøv at ringe til din mobiltelefon. Opkaldet giver din mobiludbyder mulighed for at spore den sidst kendte placering.

Find din International Mobile Equipment Identity (IMEI) på æsken, hvor din telefon blev leveret, da du købte den. IMEI-nummeret bruges af GSM-netværket til at identificere gyldige enheder og kan derfor bruges til at stoppe en stjålet telefon fra at få adgang til et bestemt mobilnetværk.

Kontakt din lokale mobiludbyder, og giv det dit kontonummer og mobiltelefonnummer. Bed din udbyder om at give dig det SIM-kortnummer, der er knyttet til dit IMEI- og mobiltelefonnummer.

Bed din mobiludbyder om hjælp til at spore placeringen af ​​dit SIM-kort. Hvis dit SIM-kortnummer ikke længere svarer til det telefonnummer, der er tildelt dig eller din IMEI, vil din mobiludbyder være i stand til at spore det nye mobiltelefonnummer, der er knyttet til IMEI på din mistede mobiltelefon.

Kontakt dit lokale politi, hvis du har mistanke om, at din telefon blev stjålet. Retshåndhævelse er i stand til at blokere den mobiltelefon, så ingen kan bruge den, eller den kan sende SMS-besked til din mobiltelefon, hvis nogen tænder den med et hvilket som helst SIM-kort.

Tips

Tjenesteudbydere over hele kloden kan krydstjekke en mobiltelefons position ved hjælp af IMEI-nummeret. Disse oplysninger betragtes dog som meget fortrolige, og kun i særlige tilfælde afsløres den af ​​mobiludbyderen.