Virtuelle verdensspil: Spil, der giver dig mulighed for at tale med andre mennesker

Onlinespil giver besøgende et stort antal verdener at udforske, interagere med og socialisere sig i. Med det store antal online eventyr, der venter på dig, er det en potentielt forbløffende oplevelse at finde den rigtige pasform. Intet valg vil være ideelt for alle, da nogle spil passer bedre end andre afhængigt af din alder, personlighed eller behov. Før du beslutter dig for en virtuel verden, er det vigtigt at kende de forskellige slags derude, og hvordan man fungerer sikkert inden for dem.

Teenager-venlige verdener

Der er flere online verdensspil designet som sikre, sjove steder for børn og teenagere, såsom Club Penguin, Meez og Neopets. Disse spil har venlig, tegneserie-grafik og har fokus på sikkerhedsfunktioner, som blasfiltre til chatting og streng moderering for interaktive områder. Suggestivt eller tvivlsomt indhold er meget sjældent, hvis det overhovedet findes. Nogle af disse spil, som "Wizard101", krydser over til den massivt multiplayer online spilkategori, der tilbyder en MMO-oplevelse med en børnevenlig atmosfære.

Massivt multiplayer online spil

Massivt multispiller online-spil, eller MMO'er, tilbyder en forskelligartet række af oplevelser og spilstile med en fælles tråd: Der er mange andre spillere, der deler verden med dig. "World of Warcraft" er et af de mest kendte eksempler på en MMO sammen med "The Elder Scrolls Online", "Star Wars: The Old Republic" og "Guild Wars 2." I de fleste af disse spil deltager spillerne i samarbejdsvilligt eller konkurrencedygtigt spil, ofte for at nå et fælles mål eller slå den anden spiller i en færdighedskamp. Kommunikation er almindelig og ofte integreret, hvor spillere kan tale en-mod-en eller som en del af en gruppe. I nogle tilfælde kan spillere endda kommunikere hele serveren eller gennem et helt område af spilverdenen.

Andet liv

"Second Life" er et vanskeligt spil at klassificere, fordi det dækker mange aspekter af onlineoplevelsen. Spillere opretter virtuelle avatarer og køber tøj, skind, tilbehør og bygninger, alt sammen lavet af spillere i spillet. Spillere kan også udforske spilleroprettede verdener, rollespil, deltage i konkurrencedygtige og samarbejdsvillige spil og endda drive en forretning - en virksomhed, der kan tjene rigtige penge, da valutaen i spillet kan byttes mod ægte valuta. "Second Life" sociale grupper centrerer omkring fælles interesser eller facetter i spillet, såsom grupper for bygherrer eller opdagelsesrejsende. Private meddelelser og gruppechats er almindelige, især i områder, hvor mange avatarer samles, såsom klubber eller virksomheder. "Second Life" har en masse voksenindhold, herunder nøgenhed og seksualitet, hvilket gør det til et dårligt valg for yngre publikum.

Sikkerhedsmæssige bekymringer

Uanset din alder har involvering i onlinespil nogle risici. Del aldrig personlige oplysninger online, og hold din antivirussoftware opdateret - nogle gratis onlinespil kommer med ubehagelige overraskelser foldet ind. Del aldrig kontooplysninger med nogen anden, selvom de hævder at være ansat for spil - de fleste spil angiver eksplicit, at deres medarbejdere aldrig beder om dit brugernavn og din adgangskode. Sørg altid for, at du ved, hvem dine børn taler med online: du ved aldrig, hvem der er på den anden side af skærmen. De fleste online verdener har muligheder for at ignorere andre spillere eller rapportere dem for chikane eller anden voldelig adfærd, som du altid skal bruge, når det er nødvendigt.