Hvad er gyldige IP-adresser?

Enheder, der opretter forbindelse til andre enheder eller til internettet via et netværk ved hjælp af standardinternetprotokoller, har hver en IP-adresse. Disse adresser identificerer enhederne. For at gøre dem lette at læse af mennesker består IP-adresserne af binære tal, typisk i fire numeriske segmenter.

IP-historie

IP-adresser fra og med 2011 er den fjerde generation af IP-adresser kaldet IPv4. De blev først beskrevet i 1981 og har været i brug siden 1983. Internet Engineering Task Force, en løs tilknytning til computerforskere og ingeniører, der arbejder sammen for at komme med de standarder, der styrer internetkommunikation, udviklede IP-adresseskemaet. IETF's overordnede mål er at forbedre og forenkle internetkommunikation; IP-systemet passer inden for gruppens mission som en måde at holde forskellige internetaktiverede enheder organiseret.

IP-opgaver

Internet Assigned Numbers Authority eller IANA er den organisation, der tildeler IP-adresser. Dette er et globalt organ, der tildeler IP-adresser til forskellige internetudbydere og brugere over hele verden. Der er fem hovedregioner, der modtager IP-adressetildelinger, der dækker internetbrugerbasen over hele verden. Internet Corporation for tildelte navne og numre med base i Californien, som selv opererer på kontrakt fra US Department of Commerce, er den gruppe, der administrerer IANA. Derfor skal IANA overholde de standarder og regler, der er fastsat af US Department of Commerce.

IP-adresse make-up

Fire grupper af numre udgør en IPv4-adresse. En typisk adresse kan se sådan ud: 192.168.1.1. De forskellige tal definerer klassen og identiteten på netværksenheden. A, B og C er de tre hovedklasser af netværk, som forbrugere og fagfolk bruger. Der er netværksklasser D, E og F, men disse er til speciel, eksperimentel brug, og offentligheden bruger dem ikke.

Gyldige IP-intervaller

Klasse A IP-adresser er netværk 1.0.0.0 til 127.0.0.0. Klasse B er netværk 128.0.0.0 til 191.255.0.0. Klasse C er 192.0.0.0 til 223.255.255.0. Klasse A-netværk identificeres med det første nummer, mens klasse B-netværk bruger de to første tal og klasse C de første tre. De resterende numre i en IP-adresse identificerer den specifikke enhed på netværket. Alle numrene i en IP-adresse bruger 0-255-området, med undtagelse af det første nummer i klasse C-netværk, der går op til 223. Så 178.64.12.22 er en gyldig IP-adresse og angiver et klasse B-netværk (178.64) og en enhedsidentifikator på 12.22. Ethvert IP-nummer, der falder uden for de områder, der er beskrevet her, er ikke gyldigt til generel brug.