Hvad er en Microfiche Reader?

For at forstå en microfiche-læser skal du forstå, hvad microfiche er. Microfiche er et lagringsmedium, der ligner mikrofilm. Det er en samling af enkelt ark film fyldt med små billeder af dokumenter eller rapporter, der skal læses ved hjælp af et specielt udstyr kaldet en mikrofiche-læser.

Microfiche blev meget brugt af regeringer, akademikere og mange forretningsinstitutioner på grund af dets lave omkostningsskabelse, brugervenlighed og den lille mængde plads, der var nødvendig for at gemme den. I dag er mikrofiche i vid udstrækning blevet erstattet af cd-teknologi, men på grund af konverteringsomkostninger konverterer mange virksomheder ikke deres eksisterende mikrofiche.

Definition

En mikrofiche-læser er grundlæggende en maskine, der har en glasdækket plade, hvori du placerer mikrofiche-arket. En lampe og en forstørrelseslinse projicerer det billede, du fokuserer på, på en skærm, ligesom en pc-skærm.

Fungere

Microfiche-læseren fungerer meget som et forstørrelsesglas. Du flytter billedarket, indtil det ønskede, vises på skærmen. Det forstørrede billede vises i et læsbart format i målestok med originaldokumentet.

Typer

Store mængder data kan presses på et mikrofiche-ark. Ark fås i tre hovedstørrelser: 105 x 148 mm, 105 x 152 mm, 180 x 240 mm. Din mikrofiche-læser skal have en plade i den rigtige størrelse for at kunne læse de forskellige formatstørrelser. De varierer efter visning af skærmstørrelse og linser (som styrer forstørrelsesstørrelsen). De kan motoriseres, og de kan tillade, at billedet roteres.

Fordele

Ifølge The Microfilm Shops nyhedsbrev koster "Konvertering af data til mikrografik 10 procent af det, det koster at konvertere data digitalt." Det kan også opbevares længere. Hvis mikrofiche behandles og opbevares korrekt, kan den læses i 50 til 100 år.

Ulemper

Microfiche har brug for mikrofiche-læsere for at kunne bruges til datahentning. Microfiche-læsere kan være pladskrævende og skal vedligeholdes korrekt.