Hvad er et PBX-tavle?

PBX er et akronym for "private branch exchange", et internt telefonsystem, der bruges til at forbinde både interne og eksterne telefonudvidelser og netværk. Dens funktioner inkluderer routing til mindst mulig pris for eksterne opkald, konferenceopkald, viderestilling af opkald og opkaldsregnskab. Et PBX-tavle er et telefonsystem, der bruger afbrydere, indikatorer og et kontrolapparat til elektriske kredsløb til at overvåge telefonlinjer og netværk.

Historie

Private Manual Branch Exchange (PBMX), det tidligste PBX-omstillingsbord, blev første gang brugt i Richmond, Virginia i 1882. PBMX var usædvanligt manuel, og advokater i området brugte det til at skifte opkald. I 1888 erstattede elektromekaniske og derefter elektroniske koblingssystemer PBMX. Elektroniske skiftesystemer, også kendt som private automatiske filialbørser (PABX), begyndte langsomt at vinde popularitet, og i 1910 begyndte politipatruljer at bruge disse elektroniske systemer.

Komponenter

Alle PBX-tavlesystemer inkluderer et internt switchnetværk - en mikrocontroller til databehandling, kontrol og logik. Systemkort inkluderer skifte- og kontrolkort, et logikkort, strømkort og relaterede enheder, der styrer tavleoperationer. Telefonledninger og udvendige Telco-kufferter til signalafgivelse skal være tilgængelige for korrekt drift. Uafbrydelig strømforsyning (UPS) er også afgørende i tilfælde af mangel eller strømafbrydelse. Andre mindre, men vitale, komponenter inkluderer ledninger, skabe, hvælvinger, skabe og huse.

Fungere

PBX-tavler bruges primært til behandling af forbindelser i henhold til brugernes krav, såsom til at etablere kredsløbsforbindelser mellem telefonerne til to eller flere brugere. PBX-tavlen bruges også til at opretholde konsistensen af ​​alle forbindelser, så længe brugerne har brug for dem ved at kanalisere stemmesignaler fra en bruger til en anden. Det giver også de oplysninger, der er nødvendige til regnskabsmæssige formål, herunder væsentlige opkald. Andre opkaldsfunktioner inkluderer automatisk ledsager og opkald, automatisk opkaldsdistributør og bibliotektjenester, automatisk tilbagekald, blokering, ventetid og opkaldsparkering og overførsel.

Fordele

Fysiske PBX-nav er typisk lavprofilerede og tager kun et lille rum. Endvidere reducerer PBX-tavlesystemer kommunikationsomkostninger ved at inkorporere nye teknologier såsom VoIP til at erstatte dyr hardware. Systemerne er programmerbare og kan derfor understøtte komplicerede krav til installation og integration; det betyder, at du kan udvide dit system, når din virksomhed vokser. Nyere PBX-tavlesystemer indeholder en række forbedrede funktioner, herunder fax-til-mail, opkalds-id og musik på hold. Selvom PBX-systemer typisk er proprietære, er hostede PBX-systemer - switchboards, der administreres af eksterne virksomheder - også tilgængelige.