Hvad er en TTY-port?

I årenes løb har betydningen af ​​udtrykket "TTY-port" udviklet sig fra at beskrive en fysisk forbindelse på en computer til at beskrive en virtuel forbindelse. Undervejs har udtrykket altid henvist til kommunikationen mellem en computer og en fjernbruger.

Historie

De første computere var store, dyre maskiner placeret i værelser med aircondition en afstand fra de mennesker, der brugte dem. Forbindelserne til fjernbrugerne fra en computer blev leveret af teletypewriters, og udtrykket TTY udviklede sig oprindeligt som et akronym af slags for at henvise til disse enheder.

Udvikling

TTY-enheder blev oprindeligt forbundet med serielle porte til hovedcomputeren, og hvis fjernbrugeren var i en anden bygning eller by, ville dette opnås ved hjælp af et computermodem. Oprindeligt var tekstskrivere elektromekaniske og trykte tegn på papirruller. Da teknologien udviklede sig, begyndte smartere elektroniske enheder med CRT-skærme at erstatte de originale enheder, men udtrykket TTY sidder fast og blev også brugt til at beskrive disse mere avancerede computerterminaler.

Moderne enheder

Fra og med 2010 har brugerne hver deres stationære computer, der bruges til at få adgang til andre computere på et netværk. Udtrykket TTY bruges stadig til at beskrive dette forhold. Da egentlige dedikerede terminalenheder ikke længere bruges, bruges udtrykket "pseudo TTY" nu til at beskrive en "virtuel" forbindelse over et netværk fra en computer til en anden, hvor den ene fungerer som vært og den anden som en terminal. Det opdaterede akronym PTTY bruges ofte nu i stedet for TTY.