Hvad er HP Radia?

Softwareadministration er en udfordrende opgave. Uanset om det sikres, at du har tilstrækkelige licenser til medarbejdere eller kolleger til lovligt at betjene software eller spore patch og opdatering, kan styringssoftware som Radia være en enorm administrativ hjælp.

Historie

Radia er en del af en stor gruppe af softwarestyringsværktøjer produceret af Hewlett Packard eller HP. Denne gruppe startede i 1988 med HPs Network Node Manager-system. Til sidst erhvervede HP flere virksomheder, der specialiserede sig i dette område. Blandt disse var Novadigm, købt af HP i 2004. Virksomheden specialiserede sig i automatisering af softwarestyring og inkluderede Radia. I dag er Radia sammen med flere andre produkter en del af Openview-linjen med managementprodukter og -tjenester.

Funktioner

Radia, som en del af Openview, tilbyder styring af softwareopgørelse, licenssporing, styring af patch, regelmæssig opdateringskontrol og installation, styring af medarbejderbrug og styring af det samlede operativsystem.

Fungere

De grundlæggende dele af Radia-softwarestyringssystemet omfatter proxy- og konfigurationsserverne, de tilgængelige værktøjer til administratorer og klienten. En række opgraderinger er tilgængelige for Radia, især inden for personlig service.