Hvad er tv-antenne gevinst?

Tv-antenneforstærkning er mængden af ​​tv-signal, der optages af en antenne. Det er vigtigt at kende gevinsten eller styrken ved din tv-antenne, fordi dette påvirker kvaliteten af ​​dit tv-billede.

Betydning

Tv-signaler bliver svagere over afstanden, så jo længere væk du er fra en fjernsynssender, jo højere skal du få antenneforøgelsen for at modtage et billede af god kvalitet på dit tv.

Tv-antenneforstærkning er også vigtig, hvis du har brug for at dirigere signalet fra din antenne til mere end et tv-apparat, fordi signalet mindskes hver gang det deles.

Typer

Tv-antenner klassificeres normalt som meget høje, høje, mellemstore eller lave forstærkninger.

Antennesignalforstærkning måles i decibel (dB) inden for et interval fra 0 dB for de laveste forstærkningsantenner til 32 dB for antenner med høj forstærkning, selvom nogle af disse muligvis har brug for en strømforstærker for at opnå sådanne høje forstærkningsniveauer.

Antennens gevinst bestemmes af dens størrelse og antallet af retningselementer (de vandrette eller lodrette stænger på antennen). Jo højere antallet af elementer, jo højere er antennens forstærkning.

Advarsel

God tv-modtagelse afhænger meget mere end antennens signalforøgelsesniveau. Placeringen og kablingen af ​​antennen er lige så vigtig som signalforstærkningen, og nærliggende funktioner som bygninger, bakker og endda træer kan dramatisk påvirke kvaliteten af ​​dit tv-billede.