Hvad er NTSC DVD-formatet?

NTSC er et videoformat udviklet af National Television System Committee. Det er en standard, der blev brugt til transmission af over-the-air signaler samt til visning af DVD-video. Mens udsendelsen er blevet erstattet af ATSC-formatet, forbliver NTSC-formatet stadig på DVD'er. NTSC-formatet adskiller sig fra PAL-formatet, der bruges i andre lande.

Løsning

Standard NTSC-opløsningen er 720 x 480. Når den forskydes sammenflettet, kaldes dette standarddefinition 480i. Når det vises med progressiv scanning, kaldes dette forbedret definition 480p. Alle moderne DVD-afspillere såvel som Blu-ray-afspillere, der afspiller DVD'er, har progressiv scanningsteknologi, men mange ældre DVD-afspillere gør det ikke.

Billedhastighed

Billedhastigheden for NTSC-standarden er 30 billeder pr. Sekund. På NTSC DVD'er er billedhastigheden effektivt 29,97 fps. Det sænkes let for at holde lyden synkroniseret. Dette adskiller sig fra de 24 fps, som film optages i.

3: 2 Pulldown

Da alle film er optaget med 24 fps, skal videoen konverteres for at blive vist i NTSC-format. Dette opnås via 3: 2-rullelisten. I det væsentlige hvad 3: 2-rullelisten gør er at konvertere fire filmrammer til fem billedrammer for at ændre billedhastigheden fra 24 til 30. Ulige billeder deles i to felter, mens lige billeder deles i tre felter, og resultatet viste derefter to felter ad gangen med 30 billeder pr. sekund.

NTSC-regioner

NTSC-formatet bruges kun i visse lande, der har vedtaget NTSC-formatet. Dette inkluderer USA, Canada og Japan. Andre lande, såsom Australien, Kina og det meste af Europa, bruger PAL-standarden.

PAL-kompatibilitet

PAL-standarden adskiller sig lidt fra NTSC. PAL-opløsning er 720 x 576, mens billedhastigheden er 25 billeder pr. Sekund. Med en billedhastighed på 25 fps skal film, der skal formateres til PAL, øges med 4 procent, og lyden skal synkroniseres. Mens de to formater for det meste er uforenelige, kan de fleste PAL DVD-afspillere afspille NTSC DVD'er. Det samme kan ikke siges for NTSC DVD-afspillere, selvom nogle kan og der er eksterne PAL-konvertere, der kan gøre jobbet.