Hvad er videokonference og hvorfor er det vigtigt?

Videokonferencer giver undervisere og virksomheder mulighed for at lære, dele og interagere på tværs af afstande. Videokonferensteknologi bruger både telefon og et videokamera. Kameraet er ofte tilsluttet en bærbar eller stationær computer. Videokonferencer forbedrer produktiviteten og reducerer rejsetiden. Enkeltpersoner, der bruger videokonferencer, kan dele data med hinanden og overføre oplysninger såsom fotos eller dokumenter.

Regering

Regeringsagenturer bruger videokonferencer på forskellige måder, såsom uddannelse af medarbejdere, afholdelse af møder og gennemførelse af medarbejdervurderinger. Domstole bruger teknologien til at reducere rejsetiden for retsdeltagere. Det bruges også som en ekstra sikkerhedsforanstaltning. Videokonferencesoftwaren hjælper agenturer operationelt ved at forbedre effektiviteten og mødelogistikken.

Fjernundervisning

Videokonferensteknologi gør det muligt for studerende at deltage i klasser eksternt. Nogle colleges og universiteter tilbyder fuldt uddannede programmer helt online. Dette giver studerende og professorer større fleksibilitet. Studerende og undervisere kan mødes individuelt via videokonferencer, og undervisere kan holde undervisning online. Studerende med videokameraer kan se professorer og andre studerende udstyret med lignende videoudstyr.

Medicinsk område

Professionelle inden for det medicinske område kan bruge videokonferensteknologi til at kommunikere med hinanden. Læger kan konsultere specialister angående specifikke behandlingsmuligheder. De kan sende en patient for at se en specialist for en bestemt sygdom, og specialisten kan næsten mødes med den henvisende læge for at diskutere testresultaterne og diskutere mulige behandlingsmuligheder. Internationalt indebærer anvendelse af videokonferencer at behandle patienter i udlandet og konsultere med medicinske fagfolk andre steder gennem videokonferencer.

Forretning

Ofte er forretningsfolk nødt til at rejse lange afstande for at mødes med kunder eller kolleger. Videokonferencer giver dem mulighed for at mødes virtuelt. Medarbejdere kan arbejde hjemmefra eller hvor som helst med en internetforbindelse og deltage i møder via videokonference. Advokater kan også bruge videokonferencer til at afholde møder.

Krav

For at bruge videokonferensteknologi har folk ofte brug for at installere videokonference-software. Virksomheder køber ofte og gør denne software tilgængelig for medarbejdere, der har brug for videokonferencer. Brugere har brug for en computer og et video-webkamera. Dette kamera opretter forbindelse direkte til computeren. Konferencelokaler kan ofte omfatte videokameraer, der er tilsluttet i selve rummet. Virksomheder skal også træne medarbejdere i at bruge videokonferensteknologien.