Hvorfor er nogle DVD'er uforenelige med min afspiller?

Der er mange grunde til, at din DVD-afspiller ikke kan afspille bestemte DVD'er. Oftere end ikke skyldes problemet afspillerens alder eller et kompatibilitetsproblem relateret til region eller videoformat.

Regionskoder

Regionskoder er softwarelåsning, der tildeler DVD'er og DVD-afspillere til bestemte geografiske "regioner". DVD'er lavet til en region kan ikke afspilles i en anden på grund af regionskoder. Specielle DVD-afspillere i hele regionen kan afspille DVD'er fra alle DVD-regioner, og mange DVD-afspillere kan afspille en DVD fra enhver region efter at have udført et "hack" på afspilleren.

Videoformater

To dominerende videostandarder anvendes i dag, NTSC og PAL, og de er ikke kompatible med hinanden. En DVD, der sælges i et land, der bruger PAL-videostandarden (såsom England), kan ikke afspilles i en afspiller designet med NTSC-format. Nogle DVD-afspillere er kompatible med begge videoformater. Mange gange er disse spillere også all-region.

Beskadigede medier

DVD'er er holdbare, men dybe ridser og skader på diskoverfladen kan påvirke afspilbarheden. Mens nogle ridser og ufuldkommenheder kan repareres ved hjælp af specielle ridsefjerner, kan andre forårsage permanent skade på disken. I dette tilfælde skal disken udskiftes.

Optagede medier

Optagelige og omskrivbare DVD'er er almindelige nu, men de blev ikke altid brugt i vid udstrækning. Mange tidlige DVD-afspillere er ikke kompatible med disse DVD-formater, og enhver DVD-video, der er lavet på en hjemmecomputer med en DVD-brænder, kan ikke afspilles i dem. Dette problem er mindre udbredt, end det var tidligere, og næsten alle DVD-afspillere, der fremstilles i dag, understøtter alle slags DVD'er, der kan optages og kan omskrives.

Optagede formater

Selvom en spiller kan læse brændte medier, kan den normalt kun læse en bestemt type brændte medier. En video brændt til en DVD skal brændes på en bestemt måde. En WMV- eller AVI-filmfil brændt på en disk kan normalt ikke afspilles i de fleste afspillere, medmindre den først konverteres til et andet format. Der findes specielle programmer, der konverterer videofiler til det rigtige format, før de brændes, så de fleste spillere kan afspille dem.