Ja, nogen kan installere iOS 9 lige nu, men du skal vente

Opdatering: IOS 9 er blevet frigivet, du kan downloade den her eller installere fra appen Indstillinger. Dette gælder for alle brugere, ingen grund til at vente mere!

Nu da iOS 9 har nået GM-bygningen, kan den teknisk set installeres på en kompatibel iPhone, iPad eller iPod touch lige nu, hvis du har den rigtige iOS 9 IPSW-fil. Fordi det er den endelige version af iOS 9, kræver installation ikke længere en Public Beta-profil eller UDID-registrering af udviklere, men alligevel bør du ikke opdatere lige nu.

Mens opdatering til iOS 9 inden den officielle udgivelsesdato kan være fristende for nogle brugere uden for beta-programmerne, er det virkelig en god ide at være tålmodig og vente 16 september for at rulle rundt i stedet.

De tre primære grunde til at vente er ret lige fremad:

  • iOS 9 vil ikke blive officielt understøttet af Apple, før den er offentliggjort
  • At downloade IPSW fra tilfældigt usikrede kilder er en dårlig ide, ligesom at downloade anden software fra enhver anden usikker kilde er en dårlig ide
  • Installering af iOS 9 lige nu er mere teknisk udfordrende, end når den kommer via OTA-opdateringerne og iTunes

Den anden grund er uden tvivl det vigtigste, da downloading og brug af en usikker IPSW-fil fra en usikker kilde kunne føre til et utal af problemer, der spænder fra manglende opdatering, en muret iPhone, iPad eller iPod touch til ondsindet software, der ankommer til downloaden. Det er ikke værd at risikere for at få et par dage i gang med at køre iOS 9, så vent bare.

Er der undtagelser? Sikker på måske med passende skøn. Hvis du for eksempel har en betroet ven i iOS-udviklerprogrammet, som kan levere med en iOS 9 IPSW-fil til din specifikke enhed, kan du også kontrollere md5 eller shasum for, og du er fortrolig med den anden risiko, der er forbundet, skal du gå for det, bare backup først. Installation af iOS 9 på denne måde handler kun om at bruge en hvilken som helst anden IPSW-fil med iTunes, ved at vælge + Klik på knappen "Opdater" og vælge IPSW-filen til enheden. Denne hele proces er nem nok til avancerede brugere, men ikke passende for den gennemsnitlige iPhone-, iPad- eller iPod touch-ejer.

For den gennemsnitlige bruger? Forstyr ikke med noget af dette, vent bare indtil iOS 9 ankommer til den endelige nemme at installere form den 16. september.