Sådan får du din stemme til at lyde godt i "GarageBand"

Elementer, du har brug for

  • Kompressionseffekt

  • Noise Gate-effekt

Når du optager vokal, kan du være på udkig efter en god effekt, som du kan føje til din stemme for at få den til at skille sig ud mere, eller du prøver måske at rette et vokalspor, der er for stille eller højt. Med GarageBand er der flere effekter, der kan bruges til at forbedre din vokal. Disse inkluderer indbyggede effektforudindstillinger samt et stort udvalg af effekt-plugins, som du kan bruge til hvert af dine spor.

Åbn din GarageBand-sang. Klik på ikonet for små hovedtelefoner under navnet på din sang. Dette giver dig mulighed for kun at lytte til dette spor uden de andre.

Dobbeltklik på dit vokalspor for at åbne "Track Info" -ruden, og klik derefter på "Real Instruments." Dette viser forskellige typer effekter, der kan anvendes på ethvert instrument.

Klik på afsnittet "Vokal" for at se en liste over specialeffekter, som du kan føje til din vokal. Dobbeltklik på en hvilken som helst effekt, du vil bruge. Afspil vokalen ved at klikke på knappen "Afspil" nederst på skærmen.

Klik på fanen "Rediger" for at tilføje effekt-plug-ins til dit vokal. Du vil se kompressoren og Noise Gate-plug-ins. Klik på det lille LED-lys ved siden af ​​plug-ins, så du kan høre dem.

Klik på kompressor-plugin'et for at justere det selv, eller vælg en forudindstilling i rullemenuen. Kompression forbedrer lyden ved at pakke signalet ind, så det bliver højere og klarere. Kompressoren inkluderer skydere til angreb, frigivelse, forhold og tærskel. Attack indstiller tiden til at starte komprimeringen, efter at den er steget over tærsklen, og frigivelse indstiller, hvor lang tid det tager at stoppe komprimeringen, efter at den er under tærsklen. Kompressionsforholdet bestemmer, hvor meget kompression der bruges. Indstil forholdet til 2: 1 for mildere kompression og 6: 1 for stærkere kompression. Tærsklen er det lydstyrkeniveau, hvor komprimeringen begynder. Brug forstærkningskontrollen til at kompensere for lydstyrketabet under komprimeringsprocessen.

Gå til Noise Gate-plug-in'en, og juster portniveauet ved at flytte skyderen. Denne effekt fjerner alle lyde under et bestemt niveau. Dette slipper for lyde som at klikke, trække vejret eller enhver baggrundsstøj. Det anbefales at holde dette på et lavt niveau, fordi det kan gøre din stemme for stille eller fjerne den helt, hvis du indstiller den for højt. Brug dette efter at have anvendt kompression på din vokal, fordi det øger støjniveauet og fremhæver de stille lyde i optagelsen.

Klik på det lille LED-lys ud for effekterne, og klik på "Afspil" -knappen nederst på skærmen for at lytte til dit vokal. Du vil høre, hvordan dit vokal lyder med hver af de effekter, der anvendes på det. Klik på "Gem instrument" nederst i ruden "Sporinfo". Dit vokal er blevet forbedret.

Tips

Du kan tilføje flere effekter ved at klikke på en tom plads i ruden "Sporinfo" og vælge et effekt-plugin i menuen.

Advarsler

Brug ikke for mange effekter på din stemme. Dette får din vokal til at lyde overproduceret.