9 af de bedste Homebrew pakker til Mac

Hvis du er en avanceret Mac-bruger, der bruger en betydelig mængde tid på kommandolinjen, har du sandsynligvis Homebrew installeret nu. Så hvad med at dele en liste over nogle af de bedste Homebrew-pakker til rådighed for Mac-brugere?


Vi har diskuteret Homebrew mange gange før, men det gør det lettere at installere yderligere kommandolinjeværktøjer, end det er nødvendigt, da der ikke er kompilering nødvendig, og det håndterer afhængigheder for dig. Selvom du ikke har Homebrew installeret, kan denne liste over nogle af de mere nyttige Homebrew-pakker og værktøjer inspirere dig til at få Homebrew på din Mac.

For at få nogen brug fra denne liste vil du være en rimelig avanceret kommandolinjebruger, og du skal naturligvis installere Homebrew på Mac'en, hvis du ikke har gjort det endnu. Så er du klar til at gå og nyde samlingen. Og glem ikke at dele dine egne foretrukne Homebrew-pakker i kommentarerne.

I ingen særlig rækkefølge er her nogle af de bedste Homebrew-pakker til Mac:

fad

Cask giver dig mulighed for nemt at installere Mac OS GUI apps og binære filer direkte fra kommandolinjen ved hjælp af Homebrew. Først installerer du cask, og så kan du installere normale Mac apps direkte fra kommandolinjen.

brew install cask

For eksempel, når du har cask, hvis du vil installere Chrome fra kommandolinjen, kan Cask gøre det med med en kommando som følgende:

brew cask install google-chrome

Eller måske vil du installere iterm2, så du kan få den kølige drop-down kommandolinie tilgængelig fra hvor som helst:

brew cask install iterm2

Cask kan installere tonsvis af applikationer i Mac OS uden at skulle downloade dem individuelt fra forskellige hjemmesider og derefter gennemgå den typiske træk-og-slip installationsrutine.

Bemærk, at Cask har nogle begrænsninger, for eksempel kan det ikke installere noget fra Mac App Store, og Cask kan ikke installere softwareopdateringer til Mac'en som kommandoen 'softwareupdate' kan, men det gør det ikke noget mindre nyttigt af et værktøj til avancerede Mac-brugere.

htop

htop er en system ressource monitor til kommandolinjen. htop er stort set en overlegen version af 'top' med en fin visuel indikator for procesaktivitet, CPU-aktivitet, hukommelsesforbrug, belastningsgennemsnit og processtyring. Du kan godt tænke på det som Activity Monitor for kommandolinjen, selvom mange kommandolinjebrugere ville hævde, at den er endnu mere nyttig end Activity Monitor er.

brew install htop

Vi har diskuteret at installere htop på Mac før, det er virkelig et fantastisk værktøj, der fortjener at være en del af en kommandolinje værktøjskasse.

wget

wget kan downloade data fra internettet og ftp, hvilket gør det til et af de bedste værktøjer derude for at downloade noget via kommandolinjen. Uanset om du vil downloade bare en enkelt fil fra et eller andet sted, eller du vil downloade en hel mappe eller endda spejle en fuld hjemmeside, kan wget gøre det for dig.

brew install wget

Du kan også installere wget uden Homebrew, men hvis du læser denne artikel, har du sandsynligvis allerede Homebrew.

Nmap

nmap er en topnit netværkssikkerhed scanner. Det kan finde netværksaktiver, opdage tjenester og værter på lokale netværk, udføre portscanning, kortlægge et netværk (dermed navnet), registrere operativsystemer og versioner af software på klienter og servere og meget mere. Det er et glimrende værktøj til systemadministratorer, netværksadministratorer, sikkerhedsforskere og alle andre, der skal dabble i netværksscanning.

brew install nmap

Du kan også få nmap til Mac som et diskbillede i et selvstændigt binært, hvis du hellere ikke vil beskæftige sig med home-brew, men igen, vi taler om homebrew her.

Åh, og hvis begrebet nmap appellerer til dig, men kommandolinjen er langt over hovedet eller for besværligt, så kan du bruge Network Utility på Mac OS til at udføre port scans, finger, whois, sporrute, ping og meget mere, alt fra en mere brugervenlig GUI app.

links

links og lynx er kommandolinjebrowsere, så du får fuld webadgang (så længe der er tekst til navigation) fra kommandolinjen. Dette er nyttigt af mange grunde om at undersøge og søge på internettet fra et terminalvindue eller endog til at teste webstedets funktionalitet og kompatibilitet med alternative browsere og til alternative brugsager. Jeg er delvis til 'links', men 'lynx' er også god, eller du kan installere begge dele.

brew install links

Vi har diskuteret lynx før macports, og du kan også få lynx med billedstøtte, hvis du er interesseret, men igen hvis du har installeret Homebrew så er det et stykke kage at installere via kommandolinjen.

geoiplookup

geoip giver dig geolocation data for en indlæst IP-adresse. Dette er nyttigt for netværks- og systemadministratorer, webarbejdere, sikkerhedsforskere og meget mere.

brew install geoip

Hvis du nogensinde har spekuleret på, hvor en bestemt IP er placeret i verden og til hvilken internetudbyder den tilhører, så er geoip for dig.

irssi

Kan du lide at chatte på IRC? Vil du blive fortalt at 'rtfm' når du stiller et spørgsmål i #linux? Så er irssi for dig, fordi det nok er den bedste irc klient til kommandolinjen (eller måske generelt, beklager ircii, mirc og ircle).

brew install irssi

/ slutte sig væk!

bash-færdiggørelse

Hvis du bruger bash shell, så er bash-completion sandsynligvis noget, du er enten bekendt med eller snart vil være, da det dramatisk forbedrer kommandoen færdiggørelse og er programmerbar. Personligt er jeg delvis til zsh, som også har gode færdiggørelsesmuligheder, men bash-completion gør bash meget mere nyttigt, så hvis du er en bash fan, så tjek det ud, hvis det lyder tiltalende for dig.

brew install bash-completion

Åh, og det siger nok nok, men hvis du har ændret din shell på et tidspunkt i Terminal app, så vil du gerne bruge bash for at få nogen brug ud af bash-completion.

holde øje

Urkommandoen er super nyttig for at holde et kontinuerligt øje med en anden proces. For eksempel kan du bruge ur for at spore diskbrug eller IO eller virtuel hukommelsesbrug eller noget andet, opdatering af kommandoudgangen hvert par sekunder. Dette er et af de gode værktøjer til administratorer, men det er også nyttigt til mange andre formål.

brew install watch

Home-brew er ikke den eneste tilgang til uret, du kan også installere uret på Mac OS ved hjælp af MacPorts, fra kilden eller som en forkompileret binær også.

Hvad synes du? Har du nogen særlig foretrukne Homebrew-pakker? Del dine egne top Homebrew-pakker, tricks, installationer og tilføjelser i kommentarerne nedenfor!