Sådan fejlfindes Proview LCD-tv

Når du bruger et Proview LCD-tv-system, kan du se videoindholdet fra næsten enhver kilde, lige fra en DVD-afspiller til videobåndoptager eller endda en high-definition kabelmodtager. Men hvis videoen ikke vises korrekt på fjernsynsskærmen, eller hvis lyden ikke gengives, skal du kontrollere udstyret og kabelforbindelserne for at finde ud af, hvad der er årsagen til problemet.

Trin 1

Sluk for fjernsynet, hvis du bemærker, at der er en enkelt pixel, der ikke skifter farve, når billedet ændres. Lad fjernsynet være slukket i et par minutter, og tænd det derefter igen. Hvis pixlen simpelthen "sidder fast", vil billedet rette sig selv, når du tænder det igen. Hvis pixlen forbliver slukket (normalt som enten en hvid eller sort prik) betyder det, at pixlen på Proview LCD-tv er død. Når en pixel er død, er der ikke noget, du kan gøre ved det.

Trin 2

Skub lyd- / videokablerne helt ind i Proview LCD-tv. Hvis disse kabler ikke er isat korrekt, mister du både lyd- og videosignaler.

Trin 3

Kontroller det kildeindgang, du har valgt på Proview-fjernsynet. Hvis den forkerte kilde er valgt, indlæses lyd- / videosignalerne ikke på tv'et. Tryk på knappen "Kilde" på tv'et, og vælg derefter den rigtige mulighed for at se indholdet.

Tryk på "Menu" -knappen på Proview LCD-tv, og vælg derefter "Opsætning". Rul ned til bunden af ​​indstillingerne, og vælg "Nulstil". Dette nulstiller fjernsynet til dets fabriksindstillinger. At udføre denne opgave er nyttigt, hvis indstillingerne for farve- eller lydafspilning er slået fra, og du ikke ved, hvordan problemet skal løses.