Om Trojan Heavy Equipment

I en industri kendt for ustabilitet og store magtkampe hævdede Trojan kort lederskab i leddelæssere. Oprindeligt blev Trojan-linjen fremstillet af Yale og Towne og fremstillede hjullæssere. Trojan var en førende konkurrent mod kæmpe tungt udstyr Caterpillar og producerede forskellige dele af tungt udstyr, men blev kendt for den knækstyrede læsser, efter at den blev introduceret i 1966.

Knækstyrede læssere

Ifølge Keith Haddock fra ConstructionEquipment.com startede hjullæssere som små landbrugstraktorer med skovle fastgjort i 1920'erne. Disse store udstyrstykker havde flere ulejlighedsegenskaber, herunder en meget stor drejningsradius, der stammer fra en ufleksibel ramme, som begrænsede bevægelsen på stramme steder. Da en leddrejeaksel blev introduceret, blev en ny læsser født, hvilket muliggør stramme skift og en lille drejningsradius. Trojan-linjen blev produceret af Yale & Towne Manufacturing Co., begyndende i 1950. Ifølge "Earthmover Encyclopedia" introducerede Trojan den artikulerede model i 1966, men var blandt de sidste af de store udstyrsproducenter, der gjorde det. Den gigantiske Trojan 8000 havde en driftsvægt på 52 tons, og dens skovl havde en kapacitet på 8 kubikmeter. Virksomheden sagde, at læsseren havde al stabilitet i en stiv ramme på grund af avanceret design.

Succes

Trojan etablerede et højt ry for kvalitet og pålidelighed for hele deres serie af læssere, selvom Trojan 8000 havde en produktionslevetid på lidt mere end tre år. Deres knækstyrede læsser blev et signaturprodukt med to leddrejningspunkter for større fleksibilitet i stedet for standard.

Eftermæle

I 1982 overtog Faun of Germany virksomheden og blev igen overtaget af Orenstein & Koppel (O&K) i 1986. Læssemaskiner under det trojanske varemærke blev afskaffet i 1992, da Batavia-anlægget blev lukket. På grund af deres høje kvalitet forbliver dog masser af trojanske maskiner i brug, og der er en aktiv handel med brugte trojanske maskiner og reservedele.