Tillad gratis App Downloads uden adgang til adgangskode i iOS

Du har sikkert set, at downloading af en gratis app fra iOS App Store udløser dialogboksen 'Indtast adgangskode' på en iPhone, iPad eller iPod touch. Selvom dette er en gyldig forholdsregel for at forhindre uautoriserede brugere i at installere apps på en iOS-enhed, er det ikke altid ønsket, især for delte iPads og iOS-enheder, der bruges af flere brugere og børn.

Ved hjælp af en simpel indstillingsjustering kan du forhindre iOS fra at anmode om et kodeord for at downloade en gratis app, mens du stadig opretholder adgangskrav til download af betalte apps.

Sådan stopper du adgangskodeanmodninger for at downloade gratis apps i iOS

IPhone, iPad eller iPod touch skal være på den nyeste version af iOS for at få adgang til denne funktion:

  1. Åbn appen Indstillinger og gå til "iTunes & App Store"
  2. Under Apple ID-brugernavnet, vælg "Password Settings" *
  3. Under sektionen 'Gratis downloads' skal du skifte omskifteren til "Kræv kodeord" til OFF-positionen
  4. Exit Settings som sædvanligt kan brugere downloade gratis apps med "Get" knappen i App Store uden at skulle indtaste et kodeord

Dette har ingen indflydelse på at downloade betalte apps eller lave køb i apper, som altid skal være beskyttet med adgangskode for at forhindre uautoriserede transaktioner på en iTunes-konto (du kan også bare slukke køb i app i iOS også).

* For enheder, der er konfigureret med begrænsninger for forældrekontrol, finder du disse valgmuligheder som en del af indstillingerne Generelt> Restriktioner.

Bemærk, at denne indstilling er ikke tilgængelig, hvis du bruger Touch ID til adgang til adgangskode og enhedsoplåsning. Den bliver tilgængelig, hvis du deaktiverer Touch ID, men Touch ID er normalt en meget bedre sikkerhedsmekanisme end en simpel adgangskode, så for iPhones, der ikke ville blive anbefalet, selvom det kunne være gyldigt for nogle delte iPads.

Hvor nyttig det er, afhænger sandsynligvis af, hvordan iPad, iPhone eller iPod touch bruges, og i nogle situationer kan dette være utrolig nyttigt, især for enheder, der deles af familier og børn.