Apple solgte 156 millioner iOS-enheder i 2011, mere end alle Mac'er solgt i 28 år

Væksten af ​​iOS, det mobile operativsystem, der styrer iPhones, iPads, iPod touch og Apple TV, eksploderer. For at sætte IOS succes i en kontekst skabte Asymco ovenstående diagram for at demonstrere vækstkurven i forhold til års Apple-produkter på markedet. Den mest svimlende observation? Apple solgte 156 millioner iOS-enheder i sidste år alene, det er mere end 30 millioner flere enheder afsendt end alle 28 år i Macs eksistens, hvor det har solgt 122 millioner computere. Samlet set udgør iOS-platformen over 316 millioner enheder solgt i løbet af få år.

Se til iOS for at forstå Mac OS X
Hvis du undrer dig over, hvorfor Apple har skubbet Mac-platformen for at ligner mere iOS med udgivelsen af ​​OS X Lion og OS X Mountain Lion, så er det det. Enkeltheden, kendskabet og succesen af ​​iOS er for meget til at modstå. PC'er og Mac'er for den sags skyld bliver faktisk de "lastbiler", som Steve Jobs forudsagde for flere år siden på D8 2010, og blev stærkt overgået af "biler" (i dette tilfælde iOS-enheder). Jobs 'nu berømte citat fra den samtale:

"Da vi var en agrarisk nation, var alle biler lastbiler, for det var det, du havde brug for på gården. Men da køretøjer begyndte at blive brugt i bycentrene, blev biler mere populære. Innovationer som automatisk transmission og servostyring og ting, som du ikke bryr dig om i en lastbil så meget, begyndte at blive afgørende for biler. ... PC'er bliver som lastbiler. De vil stadig være rundt, de vil stadig have en masse værdi, men de vil blive brugt af en ud af X mennesker. ... Jeg tror, ​​at vi er gået i gang med det. Er det næste skridt iPad? Hvem ved? Vil det ske næste år eller fem år fra nu eller syv år fra nu? Hvem ved? Men jeg tror, ​​vi er på vej i den retning. "

Det eneste, Jobs 'havde forkert, var, hvor hurtigt det ville ske. Som Asymco noterer tog det kun fire år for iOS at overtage OS X.

Enkelhed er fremtiden
Intet af dette betyder, at Mac'en er død eller døende, men Mac-salg er faktisk mere imponerende end nogensinde før, men det betyder, at computeren ændrer sig, og hvordan vi definerer en pc. Det gør os spørgsmålstegn ved, hvem der har brug for hvilken hardware, og for hvilket formål. Helt ærligt er det for mange brugere en iPad - eller iPhone - mere end tilstrækkeligt til at håndtere det daglige tekniske livs rutinemæssige opgaver, det være sig at læse eller sende e-mails til at surfe på internettet og lytte til musik. Mac'en (og pc'en) vil helt sikkert stadig være til rådighed for dem, der er nødvendige for at udføre mere komplekse opgaver, men dette marked er uden tvivl mindre, og det er allerede bevist, at IOS har fået succes. Som et resultat udvikler traditionelle desktop-operativsystemer sig til enkelhed. Mac og pc er i sidste ende over-engineered og for magtfulde for de gennemsnitlige brugers tekniske behov. Dette hjælper med at forklare Apples OS X-strategi og Microsoft Windows 8-koncepter. Strømmen og den underliggende kompleksitet er stadig der, men oplevelsen bliver enklere.

Som DaringFireball bemærkede, da man linkede til Asymco-diagrammet, " Lektionen: Enkelhed sælger. "Hvis du er i tvivl om dette eller hvor industrien går, så kig bare på det diagram.