Genstart din Mac automatisk, hvis den fryser i OS X Lion

Din Mac genstarter automatisk selv, hvis den fryser, takket være en ny funktion i OS X Mountain Lion og Mac OS X Lion. Gemt væk i "Energibesparende", er auto-genstart evnen en mulighed, der kan deaktiveres, hvis du af en eller anden grund ikke ønsker, at din Mac grundlæggende skal rette sig i tilfælde af en katastrofe.

Hvis du vil skifte denne funktion til automatisk genstart, når en alvorlig systemfrysning sker, skal du gøre følgende i OS X-systemindstillingerne:

  • Start systemindstillinger
  • Klik på "Energibesparelse" og søg efter "Genstart automatisk, hvis computeren fryser"

Mac'er fryser meget sjældent, men hvis du støder på tilfældige frysninger og nedbrud, kan det være en god ide at teste dit RAM for defekter. På dette tidspunkt er Mac OS X så raffineret, at det er meget usædvanligt, at hele operativsystemet går ned eller blot fryser, især med nogen regelmæssighed, så det kan være en indikator for noget større end en tilfældig engangsfrysning.

Uanset årsagerne til en systemfrysning er dette en fantastisk funktion. Hvis du undrer dig over, hvorfor det er gemt i Energy Saver, skyldes det nok, at en genstartet Mac kan sove på skærmen og harddiske, mens en frossen Mac vil fortsætte med at vise skærmen og dreje harddisken og spilde energi. Dette er blot en af ​​mange nye og subtile funktioner gemt i Mac OS X 10.7 Lion, men nysgerrigt blev den fjernet i nyere versioner af OS X.

Hvis du vil justere den automatiske genstart på frysefunktionen i OS X Yosemite og OS X El Capitan, skal du vende tilbage til kommandolinjen i stedet.