Kan webmail spores?

Webmail, også kendt som webbaseret e-mail, kan spores. Men der er begrænsninger for, hvor langt den gennemsnitlige person (uden for retshåndhævelse) kan spore denne type e-mail - især hvis webmailen stammer fra en af ​​de mere populære og gratis internetudbydere (ISP). Mens du muligvis kan fastlægge den generelle geografiske placering, som webmailen stammer fra, vil du sandsynligvis ikke kunne spore webmail sendt fra en gratis internetudbyder tilbage til en bestemt computer eller bruger.

Baggrund

Webmail er e-mail, der kan tilgås fra enhver computer med en webbrowser og internetforbindelse. Mange gratis internetudbydere, såsom AOL, Google og Yahoo!, Tilbyder webmail som en del af deres fremhævede tjenester.

Identifikatorer

Ifølge oplysninger offentliggjort af Academic Computing and Communications Center ved University of Illinois i Chicago, når en e-mail sendes til en webmail-udbyder, oprettes der kort en forbindelse til en ISP-server. ISP's server dirigerer derefter e-mailen til den udpegede modtager - typisk ved at videresende e-mailen til andre servere. Hver gang e-mailen videresendes til en anden server, undervejs til modtagerens indbakke, modtager e-mailen et leveringsstempel. Leveringsstemplet kan findes i internetoverskriften på e-mailen og ser normalt ud som: ”Modtaget: fra… af…. via ... med ... ID ... til ... "og dato og klokkeslæt. Det er oplysningerne i" fra "-tokenet i leveringsstemplet, der i nogle tilfælde gør det muligt at spore e-mailen mindst lige så langt tilbage som den oprindelige general Beliggenhed.

IP-adresse

Det mest værdifulde stykke information, der er registreret i en e-mails leveringsstempler, er IP-adresserne på de servere, som e-mailen har sendt igennem undervejs fra afsenderen til modtageren. En IP-adresse er en unik numerisk identifikator tilknyttet en computer, der er forbundet til internettet. IP-adresser kan ikke manipuleres. En IP-adresse ligner en række på fire tal opdelt med tre decimaler. For eksempel 21.547.89.0. Leveringsstemplet, der indeholder afsenderens "ægte" IP-adresse, findes i det nederste leveringsstempel. Afsenderens "ægte" IP-adresse afslører ofte simpelthen den generelle geografiske placering af webgrænsefladen, der oprindeligt modtog e-mail-beskeden.

Sporing

Der er mange IP-adressesporere tilgængelige online, der kan bruges til at finde ud af, hvem der ejer en IP-adresse, hvilken region IP-adressen er tildelt og endda oplysninger om det operativsystem, der bruges af computeren, der er knyttet til IP-adressen.

Begrænsninger

Nogle gange, når du sporer den oprindelige IP-adresse, der er angivet i internetoverskriften på din webmail, lærer du kun, hvilken internetudbyder IP-adressen tilhører, og den geografiske placering af ISP-netværksserveren, der har grænseflade med den computer, der sendte denne e-mail. For at spore den bruger, der sendte e-mailen, skal du kontakte den internetudbyder, der ejer IP-adressen. Ved hjælp af oplysningerne i det originale leveringsstempel kunne internetudbyderen krydstjekke sine optegnelser for at finde ud af, hvilken af ​​dens brugere der sendte e-mailen. Du har ringe kontrol over den opfølgningshandling, som internetudbyderen derefter tager.

Advarsel

Spammere har lært at indsætte falske "Modtag" headerlinjer. Hvis du er opmærksom på detaljer, når du gennemgår leveringsstemplerne i din internet-e-mail-overskrift, kan du muligvis få øje på en falsk. Også mange pc'er har ikke faste IP-adresser, fordi deres internetudbydere tildeler dem en anden hver gang de logger på.