Skift filforeninger i Mac OS X

Det kører mig virkelig, når filer kan være af samme art, men forskellige typer åbner forskellige apps, jeg vil åbne alle mine billeder i Preview og alle mine videofiler i VLC. Du kan få Mac OS X til at åbne alle filer af en bestemt formattype med et bestemt program ved at ændre filforeningen fra Finder. Vi viser dig hvordan du ændrer filtypeforeningen i Mac OS X, så du kan indstille filtyper, der skal åbnes alle i en applikation.

Bemærk, at dette vil påvirke alle en bestemt filformattype, hvilket betyder at ændre dette for en PDF vil påvirke alle PDF-filer osv.

Sådan ændres filtype til App Association i Mac OS X

  1. Find den filtype (r), som du vil ændre programmet, der skal åbnes med
  2. Få Info om en fil, der er af den pågældende filtype, sig en .mov
  3. Klik på pilen 'Åbn med' for at udvide en applikationsliste
  4. Vælg det program, du vil have, at alle filer af denne type skal åbnes med (i dette eksempel bruger vi VLC til at åbne alle .mov-filer)
  5. Klik på "Skift alle" og derefter "Fortsæt", når bekræftelsesdialogboksen vises

Nu åbnes alle filerne af den pågældende type i den applikation, du har angivet. Du kan gøre dette med enhver filtype for at holde tingene konsekvente.

Jeg finder det særligt nyttigt, når du har installeret en ny app, der forsøger at tage kontrol over bestemte relaterede filtyper. For eksempel Adobe Acrobat Reader kapsler PDF-filer fra Preview og FlipForMac vil gøre det samme med WMV'er, når jeg vil bruge VLC til alle mine video behov. Der er utallige grunde til at ændre filforeninger og de apps, der lanceres med dem, så nu ved du hvordan!

Dette virker ens i alle versioner af OS X.