Sådan finder du tidligere søgninger på din computer

Webbrowsere som Internet Explorer og Mozilla Firefox gemmer automatisk internetsøgninger på computeren. Dette er for at registrere søgningerne, så du ikke behøver at indtaste nøgleordene, hvis du har brug for at søge igen. At slå op på tidligere søgninger på din computer er også en god måde at overvåge dine børns internetaktiviteter på for at forhindre dem i at få adgang til websteder, der kan indeholde upassende indhold.

Åbn en webbrowser. Dette leder dig automatisk til din standardhjemmeside, som normalt er en søgemaskine. Når du bruger søgemaskiner som Google, Yahoo, MSN eller AltaVista, gemmer webbrowseren automatisk det søgeordssøgning som midlertidige filer.

Klik på søgefeltet, og brug pil ned på tastaturet til at se tidligere søgninger. Dette er den nemmeste og mest tilgængelige måde at se dine tidligere søgninger på. De dukker normalt op i alfabetisk rækkefølge.

Skriv de første par bogstaver i dit søgeemne. Computeren gemmer dine tidligere søgninger, så at skrive de første par bogstaver giver et par søgninger startende med de specifikke bogstaver, du indtaster. For eksempel, hvis du begynder at skrive “A” i din søgefelt, viser din computer tidligere søgninger startende med bogstavet A.

Tjek din internethistorik. Bortset fra at se dine tidligere søgninger, kan du også se de besøgte websteder. Hvis du bruger Internet Explorer, skal du navigere til browserens værktøjslinje og klikke på "Vis" og derefter vælge "Explorer Bar". Vælg "Historik" og vent på, at vinduet Historie vises i venstre side af skærmen. Hvis du bruger Mozilla Firefox, skal du klikke på fanen "Historik" og derefter "Vis al historik". Dette viser en liste over din søgehistorik i henhold til den dato, du besøgte dem.

Brug tredjepartssoftware som “MyLastSearch” som et alternativ til hurtigt at finde alle de tidligere søgninger. Download softwaren, træk installationsprogrammet ud af filen til et lokalt drev på din computer, og kør .exe-filen. Efter kørsel af filen scanner softwaren automatisk internethistorikken og cachen for alle dine webbrowsere. Efter scanning vises søgningerne i hovedvinduet.

Tips

Sørg for, at lagring af din browserhistorik er aktiveret. Hvis det er deaktiveret, kan det forhindre dig i at kontrollere søgninger udført på din computer.

Bortset fra "MyLastSearch" kan du bruge anden lignende software såsom "Vis Internet History Software."