Sammenligning af fladskærms-tv-størrelser

Fremkomsten af ​​fladskærmsteknologi til tv-apparater har næsten elimineret CRT-apparater (old-cathode ray tube) fra markedet. Men bare fordi CRT'er er ude af drift, betyder det ikke, at formatkrigene er forbi. LCD-tv (Liquid Crystal Display) har kæmpet med fladskærms-plasma-tv for forbrugeraccept. Nu skal begge formater kæmpe med nye LED-fjernsyn (Light Emitting Diode). I mange tilfælde er det størrelsen på skærmen, der bestemmer, hvilket tv-apparat forbrugerne vælger.

Størrelsesområde

Fladskærms plasma-tv-skærmstørrelser varierer typisk fra 42 tommer til 65 tommer målt diagonalt. LCD-tv-skærme på forbrugermarkedet spænder typisk fra 19 tommer til 70 tommer. LED-tv har typisk skærme i området 32 ​​til 60 tommer. Alle formater producerer meget større skærmstørrelser, men omkostningerne for disse størrelser kan være uoverkommelige på forbrugermarkedet.

Pris

De mest populære størrelser for fladskærms-tv på forbrugermarkedet spænder fra 37 tommer til 50 tommer. I dette interval har plasma-tv haft en tydelig prisfordel, skønt LCD-teknologi har gjort betydelige fremskridt med at blive omkostningskonkurrencedygtig i de senere år. Plasma har stadig en betydelig prisfordel i skærmstørrelser større end 50 tommer.

Synsvinkel

Fladskærms-plasma-tv fra 42 til 65 tommer tilbyder fremragende synsvinkler, hvilket betyder, at der er lidt billedforvrængning, når man ser det fra en vinkel. LCD-tv udsættes for en vis forringelse af billedkvaliteten, når de ses ud over en 30 graders vinkel. LED-fjernsyn nærmer sig plasmateknologi i betragtningsvinkelkvalitet, ifølge Crutchfield New Media.

Energiforbrug

Når det kommer til energiforbrug blandt alle tre formater, betyder størrelse noget. Jo større skærm, jo ​​mere strøm forbruges. Fladskærms plasma-tv bruger mest strøm. LCD-tv i sammenlignelig størrelse forbruger mindre strøm end plasma-tv. LED-tv er den mest energieffektive af de tre formater.

Overvejelser

Når det kommer til at købe et nyt fladskærms-tv, er større ikke altid bedre. For at bestemme den optimale størrelse til at se nydelse anbefaler Crutchfield New Media at måle, hvor langt seeren typisk vil være fra skærmen i inches. Del dette tal med 1,57 for at bestemme den passende skærmstørrelse. Dette forhold giver seeren mulighed for at se hele skærmen uden at skulle scanne deres øjne frem og tilbage.