Konverter en tekstfil til RTF, HTML, DOC og meget mere via Command Line

Har du brug for at konvertere en tekstfil til RTF, plain text TXT, HTML, DOC eller et andet kendt dokumentformat? Den fremragende tekstutil kommandolinjeværktøj kan gøre hurtigt arbejde med tekstfilkonvertering og manipulation på Mac, og der er ikke behov for at downloade yderligere software eller værktøjer, da den er bygget lige ind i Mac OS.

Sådan konverteres tekstfil til RTF, HTML, DOC, osv. Fra Mac Terminal

For at starte din tekstkonvertering skal du have et starttekstdokument, som du ønsker at konvertere. Det kan være et tekstformat, hvis du tester dette ud, eller bruger det med et dokument, der er oprettet helt til dette formål.

Start Terminal applikationen som fundet i / Applications / Utilities / og brug derefter følgende kommandosyntax:

textutil -convert filetype filename

Konverteringsmuligheder er txt, rtf, rtfd, html, doc, docx, odt, wordml og webarchive, her er eksempelsyntax konvertere en tekstfil med navnet test.txt til en rtf:

textutil -convert rtf test.txt

Textutil vil automatisk tilføje filnavnet med den relevante udvidelse. Hvis du vil give filen et nyt navn i konverteringsprocessen, skal du bruge udskrivningsflagget som følger:

textutil -convert rtf test.txt -output NewFileName.rtf

Hvis der er flere tekstdokumenter, du vil deltage i en enkelt ny fil, skal du bruge textutils indbyggede kat-funktion:

textutil -cat rtf file1.txt file2.txt file3.txt -output combinedFiles.rtf

Du kan hurtigt kontrollere, at konverteringen var vellykket ved at åbne den nyoprettede rtf-fil i TextEdit med:

open test.rtf

Du kan også gå i den anden retning og konvertere fra nogen af ​​de ovennævnte filtyper tilbage til txt, bare husk at slette tekst ikke understøtter nogen styling, så dokumentet vil blive fjernet af eventuelle unikke skrifttyper, skriftstørrelser, styling eller andre aspekter af en rig tekstfil.

Kommandolinjen værktøj tekstutil giver dig mulighed for hurtigt at konvertere tekstfiler til mange andre nyttige formater og udføre andre tekst manipulation opgaver. Yderligere hjælp og muligheder for tekstutil kan findes ved at opsummere hjælpeværktøjet eller henvise til mandsiden:

textutil --help

Eller for at få den komplette manuelle side på tekstutil:

man textutil

Glem ikke, at du også kan konvertere en tekstfil til en talet lydfil, dette kan opnås via kommandolinjen eller ved at bruge den enklere "Tilføj til iTunes som Spoken Track" -metode.