Omkostning pr. Side sammenligning: Laser vs. Blækstråleprintere

Valget mellem inkjetprintere og laserprintere kommer ofte ned på pris, men der er også spørgsmålet om de langsigtede omkostninger pr. Side. Selv når du finder den pris, er der mere at overveje end bare disse tal, når du handler efter en printer, der opfylder dine behov.

Om laserprintere

Den første kommercielle laserprinter ankom i 1976. Disse maskiner brugte en metode svarende til kopimaskiner fra den samme æra. Det "tørre blæk" eller toner, der anvendes til laserudskrivning, er relativt billigt. Imidlertid inkluderer moderne laserprintere overføringstromlen inde i tonerpatronen, hvilket øger omkostningerne. Stadig strømlinet produktion kombineret med mere effektiv teknologi har medført, at omkostningerne er gået ned gennem årene.

Om inkjetprintere

Bare et par år efter, at produktionen begyndte på de første kommercielle laserprintere, dukkede inkjetprintere op. Det væskebaserede pigment, der bruges til inkjets, er dyrere at producere end toner, men det tager mindre at sætte et lignende mærke på papir. Selvom blækpatroner er billigere at producere, kan selv blækpatroner med høj kapacitet ikke konkurrere med den store kapacitet i en konkurrencedygtig tonerpatron.

Omkostning versus pris

I sidste ende er spørgsmålet om inkjet versus laser en kombination af to faktorer: initial investering og omkostninger over tid. Laserprintere er typisk billigere, men leverer lavere omkostninger pr. Side på trods af at de har dyrere patroner. Inkjetprintere er typisk billigere at købe, men de bliver dyrere at eje, da blækpatronerne udskiftes igen og igen.

Udskrivningsbehov

En anden faktor i sammenligning af omkostninger er den typiske told, der forventes af en printer. Forretningsformularer, notater og breve er lette og koster meget mindre på en laserprinter, selv med strejf af farver. Helsides layout i fuld farve og opslag kræver deres vejafgift, men en inkjetprinter er lettere at udskifte, når den går i stykker.

Omkostning pr. Side-formel

Begge printertyper har et sidekapacitet angivet til udskiftningspatronerne. Dette er et standardmål for, hvor mange sider enheden forventes at producere uden at miste kvalitet. Pris pr. Side findes ved at tage prisen på patronen og dividere den med sidekapaciteten. Nogle patronemballager viser en beregnet pris pr. Side for dig.

Konklusioner

I en pris pr. Side-analyse kommer laserprintere normalt ud, men inkjetprintere er billigere at købe og udskifte. I sidste ende kommer det ned til en strategi, der passer til dine behov, både på kort og lang sigt.