Forskelle mellem DVD-R 4X og 16X

DVD-R henviser til en skrivbar DVD; en DVD, der kan oprettes hjemme ved hjælp af en brænder. Beskrivelserne 4x og 16x henviser til den skrivehastighed, som DVD understøtter. Skrivehastigheden er den hastighed, hvormed information / data skrives til DVD'en. DVD-R'er har en lagerkapacitet på 4,71 GB. De eneste forskelle mellem 4x og 16x DVD-R'er er hastigheden, hvor data skrives, og den tid det tager at skrive dataene.

4x

For 4x DVD-R'er skrives dataene til DVD'en med 5,28 MB / s eller 42,24 Mbit / s. Det tager cirka 15 minutter at skrive en 4x DVD.

16x

De 16x DVD-R'er er skrevet med en hastighed på 21,12 MB / s eller 84,48 Mbit / s. Processen er kortere end en 4x DVD-R og tager kun 5,75 minutter.

DVD-R-brændere

Kvaliteten og hastigheden af ​​DVD-R-disken påvirkes også af brændermodellen. En brænder af lav kvalitet kan hæmme hastigheden på DVD-R-disken, og den skriver muligvis ikke data så hurtigt. Brænderen skal også kunne understøtte DVD-R-disks hastighed. De fleste nye brændere understøtter 4x og 16x.

DVD-R-diske

Mærket af DVD-R-diske spiller en vigtig rolle. Billige diske kan også hæmme forbrændingens kvalitet og hastighed. Billigere diske kan fejle oftere og fungerer muligvis ikke korrekt, når dataene læses.