Sådan læses GPX i Google Maps

GPX kaldes også ofte GPS eXchange-format. Det er et skema, der bruger XML til GPS-systemer. Dybest set er det, hvad der giver dig mulighed for at overføre data mellem din computer og en GPS. Mange mennesker kan godt lide at bruge Google Maps til at se og redigere deres kort, men Google Maps bruger ikke .gpx-filformatet. Hvordan kan du få din .gpx-fil til at vises på Google Maps?

Trin 1

Find en GPX-konverter. De fleste af disse programmer er gratis, og de kan findes med en standard internetsøgning. Nogle af disse programmer skal installeres, og andre giver dig mulighed for at uploade og konvertere et kort direkte fra websiden. Et sådant sted er gpsvisualizer.com.

Trin 2

Brug GPX-konverteren til at ændre din .gpx-fil til en .kml-fil. Gem .kml-filen på din computer.

Trin 3

Opret et kort i "Mine kort" i Google Maps. Klik på knappen "Importer" i venstre side af redigeringsvinduet.

Trin 4

Upload .kml-filen fra det sted, hvor du gemte den på din computer. Vælg, om du vil have den uploadede fil til at erstatte alt på det aktuelle kort eller blot overlay på det aktuelle kort.

Se dataene fra din .gpx-fil på det nyoprettede kort i Google Maps. Hvis du vil, kan du gemme kortet ved at klikke på "Gem" i venstre side af redigeringsvinduet.