Virkninger af mobiltelefoner som en miljøfare

Ifølge Worldwatch Institute kasserer brugerne mobiltelefoner efter et gennemsnit på kun 18 måneder i USA. I betragtning af denne hurtige omsætning mener miljøforkæmpere, at producenter og beslutningstagere bør arbejde sammen for at sikre genbrug, genbrug og korrekt bortskaffelse af blyholdige mobiltelefoner for at beskytte det menneskelige og det naturlige miljøs sundhed. For eksempel forbyder Massachusetts elektronisk affald fra lossepladser og har en fond til støtte for elektronikgenbrug. Andre miljøeffekter af mobiltelefoner dukker også op.

Radiofrekvensstråling

To store miljøovervågningsgrupper, Environmental Working Group og Worldwatch Institute, fremhæver mulige risici forbundet med radiofrekvent stråling fra mobiltelefoner. Dette sker, når en bruger sender og modtager tale- og tekstbeskeder. Nogle undersøgelser siger, at denne stråling kan betyde betydeligt højere risici for hjerne- og spyttumorer hos dem, der bruger mobiltelefoner i 10 år eller længere. Grupperne opfordrer til mere forskning for at bekræfte mulige forbindelser mellem øget strålingseksponering og sundhedsrisici.

Giftig udvaskning

Natural Resources Defense Council bemærker, at bly, kviksølv og cadmium, der findes i personlige elektroniske apparater såsom mobiltelefoner, kan "frigive farlige toksiner i vores luft og vand, når de forbrændes eller deponeres forkert." I disse situationer kan der være betydelige miljøpåvirkninger. For eksempel rapporterer US Environmental Protection Agency, at økosystemer i nærheden af ​​punktkilder til bly ofte viser tab af biodiversitet, nedsat vækst og reproduktionshastighed og neurologiske effekter hos hvirveldyr.

Giftig indvirkning på mennesker

Miljøstyrelsen bemærker også de miljøfarer, som kasserede mobiltelefonkomponenter udgør, hvor elektronisk affald endelig hviler. Ifølge EPA kan bly, der tages ind i kroppen gennem luften, gennem forurenet grundvand eller blyforurenet mad akkumuleres i menneskelige knogler. Det kan påvirke "nervesystemet, nyrefunktionen, immunsystemet, reproduktive og udviklingsmæssige systemer og det kardiovaskulære system". Det kan medføre betydelig risiko for små børn, selv ved lave niveauer; eksponering for spædbørn og små børn kan bidrage til indlæringsunderskud og nedsat IQ.