Find ud af, hvor en fil blev downloadet fra i Mac OS X

Har du nogensinde ønsket at vide, hvor præcis en bestemt fil kom fra? Måske noget dokument, der dukkede op i mappen Downloads på en Mac, eller måske en underlig fil, der ligger på dit skrivebord, hvad er oprindelsen af ​​den pågældende fil? Måske er det en arkivfil, måske er det en mp3- eller m4a-fil, som du vil vide det er oprindelsesserver eller download-URL, måske et tekstdokument eller PDF, som du absolut skal huske, hvor den stammer fra, en dmg til installation, uanset dokumentet eller Filen var, hvis den blev downloadet fra et sted på internettet, kan du sikkert få oplysninger om oprindelse lige i OS X med dette lidt kendte men utroligt nyttige trick.

Sådan finder du hvor en downloadet fil Oprindelseswebadresse var i Mac OS X

Du kan hurtigt finde ud af, hvor en fil blev downloadet fra ved hjælp af Mac Finder 'Get Info' kommandoen. Dette vil bogstaveligt talt give dig den nøjagtige download-URL for filen selv, og hvis den webadresse var knyttet til fra et andet sted, vil det også fortælle dig den webadresse.

  1. Vælg den pågældende fil i Finder i Mac OS X
  2. Gå nu til Få info på filen (Fil menu, vælg "Få info" eller hit Kommando + i)
  3. Klik på 'Mere info' i vinduet Få info for at se, hvor du downloadede filen under 'Hvor fra:'

For eksempel er her en dmg-fil hentet fra Apple.com, og den nøjagtige webadresse for hvor den blev downloadet, vises:

Du kan faktisk kopiere den webadresse for at genindlæse filen, hvis du vil, eller sende en anden direkte link til den nøjagtige samme vare.

Du kan bemærke to webadresser, der er angivet som "hvor fra" -kilden, fordi filen blev linket af en webadresse og hentet fra en anden. I eksemplet screenshot nedenunder blev filen koblet til fra en rcrdlbl.com URL (et musikwebsted), men selve filen blev gemt på Amazons S3-tjeneste, så begge links er angivet.

Dette er et virkelig praktisk trick, hvis du ikke kan huske, hvor du downloadede bestemte filer fra, det gøres endnu bedre af, at du kan vælge URL'erne fra vinduet og besøge dem igen eller dele nemt også. Jeg bruger dette trick hele tiden til at genopdage musik remixer fra det store netværk af nye musikblogger, men det fungerer godt for bogstaveligt talt alt, hvad der downloades. Prøv det selv ved at udforske mappen Downloads med kommandoen Få info. Selvfølgelig er dette også uendeligt nyttigt til fejlfinding og sporing af mysteriernes oprindelse på din Mac eller andre.

Dette virker i alle versioner af OS X, du finder det altid i afsnittet "Hvor fra" af Få info, så se der for at finde hentningen oprindelse.

Hvis du vil downloade noget nu, når du ved, hvor det stammer fra, skal du bare tilslutte den kopierede webadresse til din valgte webbrowser, eller føje den til curl for at downloade den via kommandolinjen, og filen vil download igen. Dette er en slags hemmelig tip i OS X, men det er meget nyttigt i betragtning af mængden af ​​ting, som gennemsnitlige brugere downloader fra internettet og andre steder i disse dage.