Sådan installeres Ubuntu på en computer uden operativsystem

Selvom en computer har brug for et operativsystem for at fungere, kan det være billigere at købe et, der ikke allerede har et operativsystem installeret. Bortset fra den potentielle omkostningsforskel giver en pc med en tom harddisk dig chancen for at installere dit eget operativsystem og tilpasse din computer, som du vil. Hvis du har en ny computer uden operativsystem installeret, eller en brugt med harddisken ryddet, kan du installere Ubuntu fra en live-cd. Når du starter direkte fra en levende Ubuntu-cd, omgår du harddisken og bruger i stedet Ubuntu-systemet på cd-rom'en.

Trin 1

Download eller bestil en live CD fra Ubuntu-webstedet. Hvis du downloader Ubuntu, skal du bruge en anden computer til at brænde den downloadede .iso-fil til en cd som et ISO-billede. Tjek under menuen Værktøjer på din cd-brænder, og brug kommandoen til "Brænd cd-billede." Du kan også bestille en live CD via Ubuntu-webstedet (se Ressourcer).

Trin 2

Indsæt Ubuntu live-cd'en i cd-rom-båsen, og start computeren op.

Trin 3

Vælg "Prøv" eller "Installer" i den første dialogboks, afhængigt af om du vil teste Ubuntu. Hvis du vælger sidstnævnte, skal du dobbeltklikke på "Installer Ubuntu", når du er klar.

Trin 4

Vælg et sprog til din installation, og klik på "Videresend".

Trin 5

Vælg din tidszone, og tryk på "Frem".

Trin 6

Vælg et tastaturlayout. Standard amerikansk engelsk QWERTY-tastatur er USA / USA. Klik på "Videresend", når du er færdig.

Trin 7

Vælg dit partitioneringslayout. Hvis du installerer Ubuntu på en computerharddisk, der ikke har noget operativsystem, skal du vælge "Slet og bruge hele disken." Tryk på "Frem", når du er færdig.

Trin 8

Vælg "ext3" for et filsystem under dialogboksen Brug som. Klik i afkrydsningsfeltet efter Format, og vælg derefter "/" for monteringspunktet.

Trin 9

Indtast dit rigtige navn og derefter et brugernavn - standard er dit fornavn med små bogstaver. Vælg en adgangskode, og skriv den i de to angivne felter.

Trin 10

Klik på "Installer" og vent på, at Ubuntu installerer sig selv. Dette tager mindst en halv time.

Klik på "Genstart nu." Computeren genstarter til din nye Ubuntu-installation.