Fix til Mac Randomly Anmodning om adgangskode til iCloud, FaceTime, Meddelelser

En bemærkelsesværdig mængde af Mac-brugere har opdaget, at et tilfældigt popup-vindue med OS X-adgangskode kan vises fra iCloud, FaceTime eller Messages, hvoraf nogle spørger om det respektive iCloud-adgangskode. Den tilfældige adgangskodeanmodning er meget uspecifik og har blot logoet "iCloud Password - Indtast dit kodeord for email @ adresse" med muligheder for at annullere eller 'Log ind'. Dette ser ud til at ske i OS X Mavericks med en vis regelmæssighed i det seneste, men det kan også ske i OS X Yosemite.


At få en uopfordret adgangskodeprompt er nok til at spekulere mange Mac-brugere, og det er med god grund givet den stigende betydning at beskytte adgangskoder og personlige data, men heldigvis er langt størstedelen af ​​disse popups slet ikke skitserede. Ikke desto mindre, hvis du er skeptisk til spørgsmålet, kan du altid scanne OS X for adware først. På nogen måde vil vi vise dig, hvordan du trygt kan henvende dig til den underlige tilfældige iCloud-adgangskode popup prompt og gøre det stoppe med at dukke op, så hvis du er bekymret for ægtheden af ​​advarslerne, kan du klare det uden bekymring.

For at afklare, her er et eksempel på, hvordan denne type iCloud adgangskode prompt vindue ser ud:

Det vises som regel helt tilfældigt og ikke efter et bestemt forsøg på at bruge iCloud, iMessage, FaceTime eller enhver anden tjeneste, hvilket gør det så usædvanligt. Nogle gange kan du se det på systemstart eller logge ind igen eller vågne fra søvn.

Sikkert mange brugere, der ser denne popup-advarsel, indtaster bare deres adgangskode og klikker på "Log ind", men det vil ikke medføre nogen bekræftelse af godkendelse eller på anden måde. I stedet skal du gøre det, hvis du ser, at iCloud / FaceTime / Messages password request er følgende:

  1. Gå til Apple-menuen og vælg Systemindstillinger
  2. Vælg 'iCloud' præferencesruden
  3. Log ind på iCloud på OS X præferencepanelet - bemærk, hvis du allerede er logget ind her, men stadig ser pop op-beskeden, kan du logge ud og derefter logge ind for at stoppe denne adgangskode prompt igen
  4. Luk systemindstillinger som normalt

Hvorfor gå denne rute i stedet for at logge ind med advarselsvinduet? To grunde: En iCloud præferencepanel tilgang synes faktisk at arbejde for at bringe en stopper for popup-meddelelsen. Og for det andet er det at beskytte eller måske bare træne mod en teoretisk situation, hvor måske et stykke adware eller junkware kunne teoretisk kalde et lignende popup-vindue fra en webbrowser i stedet for OS, men med ondsindet intention om at hente data, eller hvem ved hvad andet scenario. Sidstnævnte scenario kan være meget usandsynligt, men det er bare god praksis at ikke stole på tilfældige adgangskodeprompter, uanset hvor de kommer fra.

For hvad det er værd, kan iPhone og iPad-brugere huske, at et lignende problem undertiden sker i iOS, hvor en lignende adgangskode popup vises konstant ud af ingenting.

Der er et par teorier om, hvorfor disse popups kommer tilfældigt op, men typisk vil du se dem, når du har logget ind på en anden Mac eller iOS-enhed med iCloud, eller måske efter at have ændret et Apple ID i OS X på en Mac . Det kan også være lige så enkelt som en kort serviceforstyrrelse mellem din computer og iCloud-tjenester, uanset om der er problemer med lokale internetforbindelser eller fjernserverproblemer. Jeg har kunnet udløse popupen i netop det scenario ved at bremse min forbindelse så langsomt, at den stopper overførsel af data og derefter forsøger at bruge en iCloud-tjeneste. Uanset hvad vil popup-prompten for adgangskode sandsynligvis blive stryket ud i en fremtidig opdatering til OS X for at stoppe forvirrende brugere, da det måske bare er en fejl.