Sådan tegner du en linje og giver den en længde i AutoCAD

3D-designprogrammet AutoCAD giver dig flere muligheder for at tegne linjer. En mulighed indebærer at flytte musen for at angive en linjelængde og hældning. En anden måde er at skrive tal, der angiver den nøjagtige længde og hældning på en linje. Den mindre præcise musebaserede metode er velegnet til at skitsere design, når præcision ikke er så vigtig som at få nogle ideer ned i grafisk form. Den mere præcise tastaturbaserede metode til linjespecifikation er afgørende for de senere stadier af et design, når produktionsbesætninger begynder at bruge designet.

Tastatur

Trin 1

Skriv "Linje", og tryk derefter på "Enter". AutoCAD beder dig om at indtaste det første punkt på linjen.

Trin 2

Klik på skærmen for at angive det første punkt. Alternativt kan du skrive to tal adskilt med et komma. Skriv f.eks. "20, 30." Disse tal er punktets x- og y-koordinater, som fortæller AutoCAD, hvor punktet skal placeres vandret og lodret på din skærm. Efter indtastning af det første punkt beder AutoCAD dig om det andet punkt.

Trin 3

Indtast et vilkårligt tal for at angive længden af ​​den linje, du vil tegne.

Trin 4

Tryk på "<", som fortæller AutoCAD, at det næste tal, du indtaster, vil have en vinkel i modsætning til en længde eller en anden dimension.

Trin 5

Tryk på "Enter" for at udfylde specifikationen for linjen. AutoCAD trækker linjen mellem de punkter, du har angivet, og beder dig derefter om at indtaste en anden linje, hvis første punkt er det samme som sidste linjens slutpunkt.

Tryk på "Enter" for at afslutte linjedannelsesfunktionen.

Mus og menu

Trin 1

Klik på kommandoen "Line" i menuen "Draw". Dette placerer AutoCAD i linjetegningstilstand.

Trin 2

Klik på et hvilket som helst punkt på lærredet for at angive det første punkt på linjen.

Trin 3

Træk musen. AutoCAD viser to numre og opdaterer dem automatisk, når du trækker musen. Et tal er midtpunktet på en linje parallelt med den linje, du tegner. Dette tal angiver den skiftende længde på linjen. Det andet nummer er midtpunktet i en bue, der forbinder din linjes start- og nuværende punkt. Dette tal viser linjens vinkel.

Trin 4

Træk musen, indtil længdenummeret beskrevet i det forrige trin når den længde, du ønsker for linjen. Hvis du f.eks. Vil gøre linjen 10 enheder lang, og den i øjeblikket kun er 7 enheder lang, skal du trække musen længere fra linjens startpunkt, indtil længdenummeret viser "10." Alternativt kan du skrive "10" i det lille tekstfelt, der viser længdenummeret, og derefter trykke på "Enter". AutoCAD udvider linjen til den angivne længde, samtidig med at vinkelnummeret opretholdes.

Tryk på "Enter" for at fuldføre linjen.