Fix for Split View fungerer ikke i Mac OS X

Nogle Mac-brugere, der har forsøgt at bruge Split View i Mac OS X, har opdaget, at funktionen ikke virker for dem, og de kan ikke placere to fuldskærmsprogrammer side om side i Split View.

Manglende evne til at bruge Split View er typisk fordi brugeren har opgraderet Mac OS X fra en tidligere udgivelse af systemsoftware, og en bestemt indstilling er fremført, hvilket forhindrer Split View i at fungere. Men ikke bekymre dig, det er en meget let løsning.


Vær også klar over, at brug af Split View kræver en moderne version af MacOS-systemsoftware, så tidligere versioner vil ikke have funktionen. Alt andet end Mac OS X 10.11 indeholder Split View-tilstand, mens tidligere versioner ikke gør det.

Sådan repareres Split View, der ikke fungerer på Mac

  1. Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen og vælg "Mission Control"
  2. Marker afkrydsningsfeltet ud for "Displays har separat mellemrum"
  3. Log ud eller tilbage, eller genstart Mac'en, så ændringen træder i kraft

Når Mac'en har startet op igen, kan du placere et vindue i Split View ved at holde den grønne knap eller med Mission Control som beskrevet her, det skal fungere uden hændelse på dette tidspunkt.

Videoen nedenfor viser denne metode til at indtaste Split View:

Da dette ikke er mærket som at have at gøre med Split View, er det muligt, at det vil ændre sig i en fremtidig version af Mac OS X, men det virker helt sikkert, hvis du har den funktion tjekket på. På lignende måde kræver visning af Dock på eksterne skærme også denne afkrydsningsfelt aktiveret, mens mange Mac-brugere muligvis har slukket for at skjule menulinjen fra en ekstern skærm eller afhjælpe høj WindowServer-CPU-brug i Mac OS X.

En stor tak til Pierre, der forlod denne løsning i kommentarerne, det er blevet bekræftet at arbejde på begge måder for både at tillade Split View og forbyde Split View, hvis den ikke er markeret.