Frigør systemhukommelsen ved at dræbe Dashboard-widgets

Jeg kan godt lide Dashboard, det gør jeg virkelig, men det kan være en forfærdelig hukommelse, også når den ikke bliver brugt. Når du har ramt F12, er widgetsne indlæst og stopper ikke automatisk, hvilket gør det lettere for dem at få adgang til dem senere, men det spilder også systemressourcer. Det er ikke ualmindeligt, at hver widget skal optage 15 MB reel ram og over 300 MB i virtuel hukommelse. At have en masse widgets åbne målløst i baggrunden kan føre til systemafmatninger, så her er tre forskellige måder at frigøre hukommelse og dræbe instrumentbrættet midlertidigt.

Terminal: Den nemmeste måde at dræbe alle Dashboard-widgets på er at dræbe Dock (Dock er den overordnede proces til Dashboard). Du skal ikke bekymre dig, Dock opdateres Dock automatisk i Finder. Åbn Terminal og skriv følgende:
$ killall Dock
Du opdager, at Dock'en forsvinder og vises igen, og hvis du tjekker Activity Monitor, er der ikke længere nogen Dashboard-widgets, der spiser systemhukommelsen op.

Aktivitetsovervågning: Hvis du foretrækker at undgå kommandolinjen, kan du også dræbe Dock via aktivitetsmonitoren. Du skal blot sortere efter procesnavn, vælge Dock og trykke på den store røde "Afslut proces" -knap. Endnu en gang forsvinder docken og vises igen, og med det er Dashboard-widgets ikke længere indlæst.

Apple Script: Endelig kan du dræbe Dock ved at skrive et simpelt Apple Script, der findes i Mac OS X Hints. Scriptet er meget kort og simpelt, skriv bare eller indsæt følgende i Script Editor:

tell application "Dock"
quit
launch
end tell

Tre metoder, samme resultat. Prøv dem ud.