Har din Mac fortalt dig dårlige knock-knock vittigheder

Der er et temmelig underholdende påske, der er indbygget i funktionen Speakable Items i OS X Tilgængelighedsindstillinger, som gør det muligt for din Mac at fortælle dig onde vittigheder. Ja, alvorligt. Lyder goofy, måske endda meningsløst? Nå det er derfor, det er et påskeæg, så hvis det ikke er overbevisende, ved jeg ikke, hvad der er. Lad os grave ind og lære at få adgang til denne ret dumme joke rutine evne gemt væk på din Mac.


Inden du har den knock-knock joke-funktion tilgængelig med din Mac, skal du aktivere funktionen Valgfri Speakable Items. De fleste brugere vil ikke have denne funktion aktiveret som standard, så her er hvordan man gør det i OS X først:

  1. Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen
  2. Gå til "Tilgængelighed" præferencepanel
  3. Vælg "Speakable Items" i menuindstillingerne i venstre side, og klik derefter på fanen "Settings" i feltet for at aktivere Speakable Items, så den er indstillet til ON

Eventuelt kan du ændre 'lytte nøgle', men standardvalget er fint i henhold til denne artikel.

Nu hvor Speakable Items er aktiveret, kan du begynde at udstede kommandoer til Mac. Standard "Lytte nøgle" er Escape-tasten, hvilket betyder at du skal holde nede Escape-tasten for funktionen Talkable Items for at registrere din talekommando og derefter udføre kommandoen som beregnet.

  1. Hold nede "Escape" nøglen og sig kommandoen "Fortæl mig en vittighed"
  2. Hold tasten "Escape" nede igen, og svar på knock-knock joke (s) som du normalt ville ... og forberede sig på ost majs

Ingen spoilere i form af Knock Knock vittighederne ... men det er sikkert at sige, at de faktisk er sorte sjove, men helt sikkert forbløffende corny på samme tid. Fortsæt med at bede om en vittighed for at høre dem alle, hvis du vil, da der er et par stykker at cykle igennem, eller du vil blive træt af corniness og give op.

For dem der ikke er fortrolige med Speakable Items, er funktionen ligesom Siri i iOS, men ikke næsten så raffineret, og i modsætning til standard Dictation-funktionen på Mac'en er tal-til-tekst genkendelse næsten ikke så god til at genkende stemme og kommandoer. Som følge heraf kan det være lidt frustrerende at bruge, så tal tydeligt for at servicen skal kunne genkende din kommandopræsning. Det kan tage et par gange for at få det til at fungere. Selvfølgelig ignorerer vi med hensyn til denne artikel de bredere kommandoer, du kan komme ud af tjenesten og fokusere på corny knock-knock vittigheder.

Når du har haft dit grin, kan du måske deaktivere indstillingen Speakable Items i OS X og vende tilbage til standardindstillingen. Gør det ved blot at markere boksen "Speakable Items" tilbage til OFF-positionen, og du vil miste den lille flydende mikrofon grafik, og Escape-tasten vil ikke længere udløse lytning.

Er dette så sejt af et Mac påskeæg som den skjulte Steve Jobs tale? Nej nok ikke, men det kan stadig blive griner, så sjov med det. Og for dem med en iPhone eller iPad, husk at Siri også har en særlig god sans for humor.