Sådan slettes bestemte meddelelsessegmenter i Mac OS X-meddelelser

Appen Mac Messages tillader brugere at slette dele af en samtale og specifikke meddelelser indeholdt i en tråd uden at slette hele chat-udskriften. Denne målrettede beskedfjernelsesfunktion er nyttig, hvis du vil slette en del af en chat, der er bedst efterladt privat, eller måske fordi den indeholder følsomme data, en hemmelighed, eller måske er det bare ret pinligt. Uanset årsagen til at fjerne kun et segment af en samtale i Meddelelser til Mac OS X, er det nemt at gøre, hvis det ikke er helt klart.


Forresten påvirker dette kun klientsiden af ​​ting, der fjerner meddelelsen, det har ingen indflydelse på modtagerens meddelelser, da de også skulle slette dem.

Sådan slettes et specifikt meddelelsessegment i en samtale

Sletning af et enkelt stykke af en meddelelseskonference ad gangen sker som følger på Mac:

  1. Klik ind i meddelelsesboblen eller på selve beskeden, så den er fremhævet
  2. Højreklik og vælg "Slet", eller tryk på Slet-tasten på tastaturet
  3. Bekræft, at du vil slette beskeden

Meddelelsen fremhæves demonstreret af en subtil farveændring:

Dette kan ikke fortrydes (godt, medmindre du vendte tilbage fra en backup lavet med meddelelserne, meget upraktisk) så vær sikker på at du rent faktisk vil slette denne besked.

Dette fungerer ofte bedst, hvis du klikker på meddelelsens farvegrænse og ikke et bestemt ord, som måske bare markerer ordet i stedet for hele meddelelsen.

Du kan slette multimedie som billeder og video fra inden for meddelelser på denne måde også, men da fjernelsen er permanent, vil du helt sikkert overveje at gemme et billede ud af en meddelelsestråd først, hvis det er værdifuldt nok til at holde sig rundt.

Sådan slettes flere meddelelser i en samtale i OS X-meddelelser

Hvis du har flere portioner af en samtale, du vil slette i Messages-app, er her hvad du vil gøre:

  1. Kommando + Klik ind i meddelelsesboblen eller på en meddelelse selv, og gentag og kommando + klik på en anden meddelelse (eller flere), så flere meddelelser fremhæves på samme tid
  2. Tryk på Delete-tasten eller brug højre-klik på Slet-metode, og bekræft derefter fjernelsen af ​​flere meddelelser

Bemærk, hvordan dette ikke er det samme som at slette meddelelseschathistorik-cacher og logfiler, som fjerner al lokalhistorik for alle samtaler fra Mac Messages-appen, og det er heller ikke det samme som at rydde individuelle chatudskrifter med en bestemt person.

De med en iPhone eller iPad vil finde en lignende funktion, der findes i Messages-appen til iOS, som også giver brugerne mulighed for at slette bestemte konversationssegmenter, slette individuelle billeder eller videoer eller fjerne hele meddelelsestråde.