Hvordan deaktiverer jeg DRM i Windows Media Player? (5 trin)

Brug Windows Media Player (WMP) til at fjerne eller deaktivere DRM (Digital Rights Management) i eksisterende filer, men du kan forhindre WMP i at medtage DRM i musikfiler, som du ripper fra cd'er. Processen er forskellig afhængigt af hvilken version af WMP du bruger. DRM-licenser kan sikkerhedskopieres på WMP-versioner inden 11. Du kan også fjerne DRM fra en lyd- eller en videofil ved hjælp af et andet program, men processen er muligvis ikke lovlig.

Trin 1

Hvordan deaktiverer jeg DRM i Windows Media Player? (5 trin)

Højreklik på vinduet "Programmer", og vælg "Flere valgmuligheder", hvis du er i "Spiller nu tilstand." Hvis du er i "Bibliotekstilstand", skal du vælge fanen "Organiser" og åbne "Indstillinger" på rullelisten. I andre versioner af WMP skal du gå til menuen "Funktioner" og vælge menuen "Indstillinger".

Trin 2

I WMP 11 skal du vælge fanen "Rip musik". I andre versioner af WMP skal du vælge fanen "CD Audio".

Trin 3

I WMP 11 skal du sørge for, at afkrydsningsfeltet "Kopibeskyttelsesmusik" under afsnittet "Rip-indstillinger" ikke er markeret. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet "Aktiver Digital Rights Management" i andre WMP-versioner. I alle versioner kan du ændre filformatet til "MP3" fra "WMA" for at deaktivere DRM. MP3-filformatet bruger ikke DRM.

Trin 4

Hvis du har DRM-beskyttede filer, kan du sikkerhedskopiere licenserne i versioner før WMP 11. For at gøre dette skal du åbne menuen "Værktøjer" og klikke på "Administrer licenser" eller "Licensadministration" afhængigt af den version, du bruger. Klik på "Skift", find, hvor du vil sikkerhedskopiere DRM-licenser, og vælg "Sikkerhedskopiér". Gendan licenser ved at finde den sikkerhedskopierede version via den samme menu. Alternativt kan du deaktivere DRM på lydfilerne ved at brænde lydfilerne på en CD og rippe dem til computeren med DRM deaktiveret.

Hvis sikkerhedskopiering og gendannelse af DRM-licenser ikke virker, kan du fjerne DRM fra filerne. Det er muligvis ikke lovligt at fjerne DRM fra musik, du har købt online. Men hvis du rippede filerne fra musik, du ejer på cd'er, kan du fjerne DRM i stedet for at rippe hver disk igen. Alternativt skal du bruge et af DRM-fjernelsesprogrammerne, der er anført i Ressourcer, til at fjerne DRM fra dine filer.