Hvordan stopper jeg tilfældigt med at tale på en computer?

Nej, din computer forsøger ikke at kommunikere med dig: At tilfældig samtale fra din computer er enten en irriterende reklameteknik eller et lydhardwareproblem. Ubudne computerlyde forstyrrer dit stille arbejdsmiljø og afbryder andet indhold, som du bevidst har valgt at se. Før du kan stoppe den tilfældige samtale, skal du finde ud af, hvor den kommer fra, så du kan vende tilbage til dine sanser.

Spillere med små sider

Du har sandsynligvis aktiveret en lille videoannonceafspiller, der hænger på en webside, når den tilfældige samtale starter et par sekunder efter at du har klikket på et link. Auto-play-reklamer er den mest hadede digitale annoncetaktik, ifølge den digitale marketingwebsite Digiday. Afspillere af små sider kan være vanskelige at spore, fordi folk har tendens til at gennemse med flere sidefaner samtidigt åbne, og annoncen kan skjule sig hvor som helst på enhver side. Hvis videoen har minimal bevægelse, kan det være svært at finde, så du kan trykke på knappen "Pause". Google Chrome-browseren har et lille højttalerikon på vinduesfanen for at indikere, hvilket vindue der afspiller lyd for at hjælpe med at runde ned din søgen efter stilhed.

Pop-under-reklame Windows

Pop-under-reklamer er pop-up-reklamens skyggefulde yngre bror, der altid gør noget godt. I stedet for at have anstændighed til at annoncere sin tilstedeværelse til dig front-and-center som en pop op-annonce, starter pop-under-annoncer under browservinduet og gemmer sig i baggrunden. Pop-unders menes at være mindre generende end pop-ups, fordi seeren ikke ser annoncerne, før de lukker browservinduet. Pop-unders bliver dog en reel gener, når de går sammen med auto-play-annoncer. De fleste moderne browsere har indbyggede kontroller til at blokere pop-under-vinduer: De klassificeres som pop-up-vinduer i Indstillingerne.

Du har malware

Der er penge at få i webannoncering - skønt trykbranchen beder om at være anderledes - hvilket tiltrækker nogle af samfundets ubehagelige karakterer, der designer malware, der tvinger yderligere reklamer til din computer. Uventede pop op-vinduer og skjulte pop-up-vinduer, der afspiller tilfældige lyde, er tegn på en malwareinfektion. Heldigvis er de fleste malwareinfektioner let nok til at rydde ud ved at køre fuldt system-antivirus- og anti-malware-scanninger efter opstart i fejlsikret tilstand. Prøv at køre en opdateret antivirusscanning og så mange forskellige anti-malware-scanninger, som det er nødvendigt, indtil problemet forsvinder (se Ressourcer).

Henter lokal radio

Klapp dig selv på ryggen og græd, hvis dine computerhøjttalere konstant spiller tilfældig snak, når der ikke er åbne programmer, eller selve computeren er slukket. Du har formået at samle den perfekte storm til at hente udsendelsesradio. Chancerne er, at du henter AM-radio, hvis du hører tale i stedet for musik, og du sandsynligvis bor inden for få miles fra et udsendelsestårn. Problemet er ikke med selve computeren, men snarere med højttalerne. Computerhøjttalerkabler, der ikke er ordentligt afskærmet, kan fungere som antenner og afhente udsendelser. Løs problemet ved enten at udskifte kablerne med bedre afskærmede, eller fold kablerne for at mindske hypotetisk antenneeksponeringsplads.