Sådan eksporteres kontakter fra Mac OS X

Kontaktoplysninger kan være nogle af de mest nyttige data til eksport og deling med andre, og en omfattende adressebog kan være blandt nogle af de vigtigste data, en bruger samler over tid. Mac'en gør det nemt at eksportere kontaktoplysninger fra OS X Contacts-appen, så om du vil dele og eksportere hele adressebogen eller bare et enkelt kontaktkort, kan det hurtigt gøres.

Eksport af kontaktoplysninger fra Mac Contacts-appen kan også fungere som en måde at sikkerhedskopiere gemte kontaktoplysninger til en enkelt vCard-fil eller .abbu-fil, der senere kan importeres til et andet adressebogsprogram, en anden Macs Contacts-app eller bare gemt andetsteds som en backup. Med den sidstnævnte situation skal du huske på, at hvis du bruger iCloud i OS X og iOS, vil Kontakterne normalt blive backup til iCloud, hvilket betyder, at brugen af ​​eksportfunktionen som backup ville enten være en supplerende backup eller et alternativt middel til sikkerhedskopiering, hvis den funktion blev deaktiveret af en eller anden grund.

Sådan eksporteres alle kontakter fra Mac OS X Kontakter App

Dette vil eksportere hele bogen af ​​kontakter fra OS X Contacts-appen til en fil:

 1. Åbn appen "Kontakter" i OS X, fundet i / Programmer / mappe, Launchpad eller Spotlight
 2. Klik på "Alle kontakter" i menuen til venstre, og tryk derefter på Kommando + A for at vælge alle (eller gå til menuen Rediger og vælg "Vælg alle").
 3. Fra menuen "Filer" i Kontakter skal du gå ned til menuen "Eksporter ..." og vælge en af ​​følgende muligheder:
  • Eksporter vCard - Dette vil generere en VCF-fil (vCard) med alle kontaktoplysninger, der er gemt i appen. En vCard-fil er en universel standard og ville være den mest kompatible med mange platforme, herunder andre Mac OS X-apps, iOS, Windows og Android., Blackberry, osv. - anbefales til maksimal kompatibilitet af gemte kontaktoplysninger, især til sikkerhedskopier
  • Kontakter Arkiv - Dette vil generere en .abbu-fil med alle kontaktoplysninger, der er gemt indenfor. Abbu er et proprietært format til Contacts app og Adressebog-appen fra ældre versioner af OS X, hvilket gør dette format egnet til Mac-brugere - mindre anbefalet på grund af adresse Oplysningerne er primært kompatible med Mac-specifikke applikationer
 4. Gem filen som sædvanlig, og placér den et sted, der er let tilgængeligt, uanset hvad du har brug for, ligesom skrivebordet

Dette vil generere en eksporteret kontaktfil med følgende ikon:

Hele eksporterede kontaktlister er generelt ret små og effektive, for eksempel en bog med 500 kontakter eller så vil der være et par hundrede kilobytes, hvilket gør det nemt at overføre efter behov.

Sådan eksporteres en enkelt kontakt fra Mac

Hvis du vil eksportere en enkelt kontakt fra Mac Contacts-appen i OS X, kan du også gøre det:

 1. Søg efter den enkelte person eller kontakt, du ønsker at gemme, fra appen Kontaktpersoner
 2. Med den valgte kontakt, gå til menuen "Fil" og gå til menuen "Eksporter", vælg "Eksporter vCard" (anbefales) eller "Kontakter arkiv" (mindre anbefalet)
 3. Gem den enkelte kontakt som enhver anden fil

En enkelt eksporteret kontakt har samme ikon som en hel adressebog med kontakter, men filstørrelsen bliver mindre.

Sådan eksporteres flere kontakter fra Mac til et enkelt VCard

En anden mulighed er at eksportere flere kontakter, men ikke den fulde kontaktliste. For at gøre dette bruger du valgtasterne som sædvanligt i OS X:

 • I appen Kontaktpersoner skal du holde SHIFT-tasten nede for at vælge grupper af flere kontakter, der er kontinuerlige
 • Hold kommandotasten nede, og klik på flere kontakter for at vælge flere kontakter, der ikke er kontinuerlige
 • Højreklik og vælg "Eksporter som vCard" eller gå til menuen Filer> Eksporter som tidligere

Du kan bruge flere valgnøgle-trick til at eksportere en gruppe kontakter, et par kontakter eller en masse kontakter, der er ingen grænse for udvælgelsestællingen. Du kan også vælge "Vælg alle" og derefter bruge disse valgtaster til at fjerne markeringer fra kontakter, der skal ekskluderes fra en eksporteret kontaktliste.

Arbejder med den eksporterede vCard-kontaktfil

Uanset om du eksporterede alle kontakter eller en enkelt kontakt, nu da filen er gemt (lad os antage, at det er en .vcf vCard-fil, da det er det anbefalede format, der skal eksporteres), kan du sende det direkte til nogen, sende det til dig selv i Gmail, Yahoo, eller Outlook til en sekundær sikkerhedskopi, upload den til DropBox, gem den til et eksternt drev, eller gør alt andet nødvendigt.

Den store ting ved en vCard-fil er, at den er næsten universelt kompatibel. Du kan nemt importere filen til enhver anden Mac Contacts-app ved blot at dobbeltklikke på den, og hvis du e-mailer denne vcf-fil til en anden iPhone, iPad eller iPod touch, for at importere kontakterne til den pågældende enhed også uden at skulle bruge iTunes eller den samme iCloud til den pågældende enhed. Denne situation fungerer stort set det samme for at sende e-mail til vcf'en til en Windows- eller Android-telefon, som også genkender kontaktdataene og giver mulighed for at importere den til disse enheder.

Eksporter direkte til direkte kontaktpersoner er begrænset til Mac'en, men som tidligere nævnt, hvis du bruger iCloud med OS X og iOS, gemmes de samme kontaktoplysninger også i iCloud. Dette gør kontaktoplysningerne synkroniske automatisk til enhver anden iOS-enhed med samme Apple ID, men en anden fordel for det er, at du faktisk kan eksportere de samme kontaktoplysninger direkte fra iCloud ved hjælp af en webbrowser, hvilket kan være praktisk, hvis du ikke er i nærheden din Mac eller iPhone med de oplysninger, du har brug for. Brug af iCloud på den måde tilbyder også en af ​​de nemmere måder at eksportere en vcf-fil af kontakter, der er sikkerhedskopieret fra en iPhone, og du kan også importere en vcf-fil fra iCloud-webstedet, hvilket kan være særligt gavnligt, hvis du forsøger at Gendan en slettet kontakt, som du nu har brug for.

Den ovenfor beskrevne tilgang dækker naturligvis moderne versioner af Mac OS X med appen "Contacts", herunder El Capitan, Yosemite, Mavericks og Mountain Lion, men hvis din version af OS X er ældre, finder du en lignende metode fra Adressen Book-app, bortset fra at de tidligere versioner af OS X vil være begrænset til at gemme en .abbu-fil uden at tilbyde det foretrukne .vcf vCard-format. Det betyder stort set, at du enten skal konvertere abbu-filen til en csv eller vcf for at importere den til alternative operativsystemer, ellers kan du importere den gemte abbu-fil til en moderne version af OS X Contacts-appen, og derefter eksportere den igen med ovenstående retninger til en vCard-fil.