Sådan Force Reboot en iPhone & iPad

Sjældent vil en iPhone, iPad eller iPod touch blive helt uresponsiv og fejlfri, hvilket resulterer i, hvad der svarer til en frossen enhed, der bare ikke vil gøre noget. Den mest oplagte indikator for dette er, når noget på skærmen bare ophører helt, og berøringsskærmen bliver ikke reagerer på alle input, og det gør ikke noget at klikke på nogen af ​​hardwareknapperne. Heldigvis kan du næsten altid afhjælpe disse usædvanlige situationer ved kraftigt at genstarte iOS-enheden, en low tech-løsning, der virker for at afhjælpe de fleste af disse problemer, det tager kun et par sekunder, og det er virkelig ret nemt.

Force Reboot iPhone, iPad

Hvis du finder dig selv med en iPhone, iPad eller iPod touch, der skal genstartes, er det her, hvad du vil gøre for at udføre dette almindelige fejlfindingstryk:

  1. Find og tryk på tænd / sluk-knappen på iPhone, iPad eller iPod touch - det er normalt øverst på enheden eller øverst til højre
  2. Find og tryk på knappen Hjem på iOS-enheden - dette er altid i bunden af ​​enheden
  3. Hold begge knapperne Strøm og Hjem nede samtidigt, indtil enheden genstarter sig . Det tager normalt cirka 10 sekunder, som det fremgår af  Apple-logoet, der vises på skærmen

Videoen nedenfor demonstrerer genstart af en iPhone med denne kraft genstart metode:

Denne ret enkle løsning kaldes nogle gange en hård genstart eller hard reset (ikke forveksles med en egentlig fabriksåbning), og det virker for at løse problemet i de aller fleste tilfælde, lige fra simple ophørte apps til den underlige, ustoppede vibrerende iPhone-ting, et uendeligt fastspændende hjul, en helt frosset, ikke-responsiv enhed, der sidder fast i en app, en ubesvaret berøringsskærm, til mange mange andre problemer. Nogle gange kan det endda være løsningen på en enhed, der ser ud til, at den ikke tænder, så længe en sådan enhed er korrekt opladet.

Force Reboot iPhone og iPad enheder afviger per enhed model

Denne fremgangsmåde virker til at tvinge genstarte alle iPad-modeller, og de fleste iPhone-modeller, inklusive iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 5 og 5c, iPhone 4 og iPhone 4, 3GS og 3G . Især ændrede Apple den hårde genstartsproces til iPhone 7 Plus og iPhone 7, og også igen for hardt genstart af iPhone 8 og iPhone 8 Plus samt iPhone X. Hvis du har en nyere model iPhone, skal du følge de separate instruktioner for disse enheder.

Bemærk, at hvis du finder dig selv at arbejde med en iPhone eller iPad med funktionsfejl på hardwareknapper, kan du stadig genstarte enheden ved hjælp af nogle forskellige tricks her.

Forresten fungerer dette trick på mere end bare en fast iPhone eller iPad, og du kan normalt afhjælpe lignende situationer på en stationær eller bærbar computer ved at tvinge en Mac til at genstarte, som beskrevet her.