Hvordan iPad sælger til $ 399 på TJ Maxx og Marshalls

En af de store Apple-nyhedshistorier i de sidste to dage er, at to amerikanske forhandlere, TJ Maxx og Marshalls, sælger basen iPad 16GB-modellen til en noget chokerende $ 399, en fuld $ 100 fra detailprisen. Spørgsmålet, alle nu spørger, er, hvordan går de væk med så lave priser, her er mine tanker om sagen:

  • Gratis reklame - $ 399 iPad har sendt shockwaves gennem tech verdenen og det kan være gadget aftale af 2010 ferie shopping sæson. Hvor ofte hører du om TJ Maxx eller Marshalls ellers? Resultatet af det enorme prisfald er, at TJ Maxx og Marshalls får enorme mængder gratis reklame og salgsfremmende, og pludselig er de to butikker de varme destinationer for alle, der ønsker en iPad denne feriesæson.
  • iPad til $ 399 som tabsleder - marginer på elektronik er slanke i forhold til tøj og husholdningsvarer, hvis TJ Maxx og Marshalls taber ca. $ 50 på hver iPad, der sælges, men de kan få folk til deres butikker og købe andre varer med bedre margener, de vil sandsynligvis mere end gøre forskellen. Den store billet element tab leder er en smuk standard model for detailhandlere på Black Friday, iPad sker bare for at være ekstra populære og værdig til mere presse.
  • Virksomheder er ikke dumme - du kan vædde på at TJ Maxx og Marshalls lavede en masse matematik før du satte pris på $ 399, de vil ikke sælge noget, der ikke i sidste ende er til gavn for deres bundlinje.

Ord er, at hverken butik er en autoriseret Apple-forhandler, og de har sikkert fået iPads gennem en anden kanal. Jeg vil vædde på, at Apple ikke er begejstret med den drastisk reducerede prisfastsættelse, men jeg er sikker på, at begge disse forhandlere telefoner ringer af krogen lige nu med folk, der forsøger at spore den billige iPad.

Uanset prisen forventes iPad at være en af ​​de mest populære elektroniske gaver i højsæsonen, og det viste sig højt på en nylig undersøgelse af børns julehilselslister for 2010, lige under iPhone 4 og iPod touch. Hvis iPad er på din indkøbsliste, vil du måske ringe til din lokale TJ Maxx eller Marshalls, før de sælger.