Hvor lang tid tager det at udgive en DVD til butikkerne?

Mens der er undtagelser, kommer de fleste dvd'er ud omkring tre til fire måneder efter filmens teatralske udgivelse. Tidligere var vinduet mellem teatralsk frigivelse og en hjemmevideoudgivelse meget længere.

Historie

I de tidlige dage med hjemmevideo på VHS-bånd var vinduet mellem filmens teatralsk udgivelse og dets hjemmevideoudgivelse normalt mindst seks måneder. Da filmene blev frigivet på video, blev de ikke gjort tilgængelige for offentligheden. I stedet blev de solgt til videoudlejningsbutikker, hvor hvert enkelt bånd kostede ca. $ 100. Det kan nogle gange tage flere år, før en film er tilgængelig for offentligheden til køb. I nogle tilfælde blev videoer aldrig frigivet til offentligheden, og de blev enten til lejepriser eller gik ud af produktionen.

Udvikling

DVD'er er lettere og billigere at producere end VHS-bånd, og deres introduktion til hjemmevideomarkedet ændrede den måde, hvorpå virksomheder solgte film til offentligheden. I stedet for at prissætte dem for lejebutikker begyndte de at prissætte dem for at købe, normalt mellem $ 15-30. Nu nægtes udlejningstjenester nye udgivelser, hvor tjenester som Netflix og Redbox skal vente længere på at få kopier af nye dvd'er. Studios håndhæver denne praksis som en måde at øge salget til almindelige forbrugere på. De mener, at hvis en person ikke kan leje en film, vil de købe den.

Tidsramme

I dag udgives de fleste film på DVD 16 til 12 uger efter deres teaterpremiere, men dette er ikke en standhaftig regel. Hvis en film klarer sig usædvanligt godt i teatrene, kan DVD-udgivelsen blive forsinket, og hvis den bomber, kan frigivelsen skubbes op. Uafhængige film, som normalt åbner i et par teatre, før de langsomt udvides over hele landet, har normalt længere vinduer mellem deres teatralske udgivelse og deres frigivelse på DVD. Andre faktorer, såsom Oscar-nomineringer eller en overfyldt udgivelsesplan kan påvirke udgivelsen af ​​en DVD.