Sådan afslutter VIM: 10 måder at afslutte VI

VIM er en meget kraftfuld kommandolinje tekst editor, der er elsket af eksperter og ofte hadet af nybegyndere, for det meste fordi den har en forholdsvis stejl indlæringskurve, der kan virke uanvendelig for dem, der ikke er bekendt med det. Selv noget som er så simpelt som at stoppe ud af VIM kan virke som en udfordring for dem, der ikke er bekendt med VI, og resulterer ofte i mashing Control + C Control + X! Q! Q Indtast Escape Control + Z indtil der til sidst sker noget og måske processen suspenderer eller måske afslutter hvem ved det helt sikkert, så følg bare det op med en "killall vim" og på din vej tilbage for at åbne den samme tekstfil igen i nano, ikke?

OK, det er ikke ideelt, men vi har alle været der. Det er det, vi søger at undgå fra nu af, for selvom du ikke vil bruge vi, kan du i det mindste vide, hvordan du afslutter det korrekt. Denne vejledning viser dig præcis, hvordan du afslutter VIM / VI korrekt, faktisk vil det vise dig flere forskellige måder at afslutte VI!

10 måder Hvordan man afslutter VIM / VI

Dette er et spørgsmål, der fremgår af vores bemærkninger temmelig ofte på kommandolinjeprodukter ... hvordan på jorden for rent faktisk at gå ud af VIM? Det viser sig, at der er bogstaveligt talt 10 + måder at afslutte fra VIM, hvilket måske er vejledende for, hvorfor VI baffler så mange brugere. Lad os komme til de nemmeste metoder først:

Afslut VIM uden at gemme med ZQ

Tryk på ESCAPE-tasten, og tryk derefter på SHIFT + ZQ

Dette vil straks afslutte VIM uden at gemme, stort set det samme som: q! kommando.

Hurtigt Afslut VIM med Write & Save to File

Tryk på ESCAPE-tasten, derefter SHIFT + ZZ

Det er de to hurtigste måder at gå ud af VIM for mig personligt, men alle har deres egne meninger her, og mange foretrækker at skrive en kommando på mere traditionel måde.

Afslut VIM med: q

Tryk på ESCAPE-tasten, skriv derefter: q og tryk på RETURN

For at være helt klart, træder "Escape" tasten ind i kommandotilstand. Så skriver du: q er bogstavelig, som i et kolon ikke et halvt kolon, så det ville være Shift +; efterfulgt af q og trykke på Return-tasten går ind i kommandoen for at afslutte.

Dette virker kun, hvis der ikke er foretaget nogen ændringer i dokumentet, så for at afslutte, hvis der blev foretaget ændringer, foretaget en lille justering og ved et slag i slutningen:

Tryk på ESCAPE-tasten, og skriv derefter: q! og tryk på RETURN

Afslut VIM og skriv ændringer med: wq

Tryk ESCAPE og skriv: wq og hit RETURN

Dette gemmer (skriver) ændrer sig til den aktive fil og afslutter. Du kan tvinge dette ved at tilføje et bang hvis det er nødvendigt:

Træk ESCAPE og skriv: wq! efterfulgt af RETURN-tasten

Dette bør hjælpe med at undgå denne situation:

Vi kan være lidt mere grundige dog og dække alle mulige måder at afslutte VIM (i det mindste at jeg kender til høflighed af man siden, chime i kommentarerne med flere måder, hvis der er andre, vi savnede her), som vi komme til næste:

Hver mulig måde at stoppe ud af VIM

Tryk på ESCAPE-tasten for at komme ind i kommandomodus først, og brug derefter et af følgende:

  • : q - stop
  • : Q! - Afslut uden at gemme, selvom det er ændret
  • : cq - stop altid uden at skrive
  • : wq - skriv / gem den aktuelle fil og afslut
  • : WQ! - skriv den aktuelle fil og afslut altid
  • : wq (navn) - skriv til fil (navn) og exit
  • : WQ! (navn) - skriv til filen (navn) og afslut altid, selvom det er ændret
  • ZZ - Gem den aktuelle fil, hvis den er ændret, og afslut derefter
  • ZQ - stop og afslut uden at gemme
  • Start en ny terminal og skriv 'killall vim' - dette er en joke, som mange vil forstå, og selvom det ikke er en rigtig god måde at stoppe ud af det, virker det

Så det er sådan, hvordan man undslipper VIM, noget mindre forvirret? Måske ikke, og det er ok, vi holder os generelt til at bruge nano her rundt for walkthroughs, fordi det er mere brugervenligt. Og der er ikke noget galt med det, selv om jeg i løbet af tiden er blevet mere komfortabel med VIM, foretrækker jeg stadig nano uden brug af og måske gamle stædige vaner.

For dem, der er interesseret i at lære VIM eller i det mindste blive mere komfortable med det, kan du altid prøve kommandoen vimtutor, bruge denne fremragende online interaktive VIM-tutorial og få mere øvelse ved at bruge det ofte på en terminal. Du kan endda få vim på din iPad eller iPhone, hvis du virkelig er engageret. Og i det mindste ved du, hvordan du skal gå ud af vi nu, ikke?