Sådan optager du en film direkte i iMovie på Mac

Har du nogensinde ønsket at optage en film direkte i iMovie på Mac? Det er nemt at optage levende video fra et Mac-indbygget kamera og få det straks importeret til iMovie. Derefter kan du redigere det med iMovie-værktøjerne, inkorporere det i et andet videoprojekt eller eksportere den optagne film som en fil eller til forskellige sociale medier websteder.


Bemærk, at optagelse af en film direkte i iMovie ikke nødvendigvis er den nemmeste måde at optage en videooptagelse på Mac. Hvis du bare vil optage en video og ikke har nogen grund til at bruge iMovie til redigering eller oprettelse af et bredere projekt, er det nemmere at optage en video på Mac med QuickTime, som har en meget enklere grænseflade til optagelse og lagring.

Sådan optager du en film i iMovie på Mac

Så længe Mac'en har en moderne version af iMovie og et front-facing FaceTime eller iSight-kamera, vil denne metode til direkte optagelse af video i iMovie fungere fint. Her er hvad du skal gøre:

  1. Åbn iMovie, hvis du ikke allerede har gjort det, kan du enten være i et eksisterende filmprojekt eller oprette en ny
  2. Gå til menuen "Fil" og vælg "Import Media"
  3. På skærmen "Import" vælges "FaceTime HD Camera" fra menuen til venstre i "Cameras"
  4. Øverst på importskærmen vælg "Import til" og vælg hvilket projekt eller begivenhed du vil optage filmen til, og klik derefter på "Optag" knappen for at starte optagelse af en film med FaceTime-kameraet
  5. Når du er færdig med at optage filmen, skal du klikke på knappen Record igen for at stoppe optagelsen
  6. Den optagne video vises nu som et filmklip i projekthændelsesbiblioteket, du valgte at importere filmen til

Herfra kan du placere den optagede film i et eksisterende iMovie-projekt, redigere videoen, beskære det, tilføje et tekstoverlay eller gem det.

Sådan gemmer du den optagede iMovie som en filmfil

At gemme den optagede film direkte fra iMovie som en fil, til YouTube, til FaceBook eller til andre muligheder.

  1. Vælg knappen Deling i øverste højre hjørne af iMovie-vinduet
  2. Vælg hvor eller hvordan du vil gemme filmen (Email, Facebook, YouTube, Fil, osv.)

Som nævnt før er det bedst at bruge iMovie til at optage video direkte, hvis du tilstræber at placere filmen i et bredere videoprojekt eller vil bruge redigeringsværktøjerne. Hvis du ikke har brug for at redigere videoen, er det nok hurtigere og nemmere at bruge denne fremgangsmåde til at optage video med QuickTime i stedet, hvilket er en meget mere barebones men hurtigere løsning.

Kendskab til en bedre måde at optage film direkte i iMovie fra et kamera? Har nogen særlig stor brug for denne funktion? Lad os vide i kommentarerne!