Sådan animeres JPG-computerfiler

Mange mennesker kan godt lide at oprette små animationer, som de sender i e-mails til venner og familie eller bruger på deres websider. Nogle gange er disse animationer baseret på JPG-filer, såsom fotos. En enkelt JPG-fil kan ikke animeres uden et dyrt og komplekst program. En række JPG'er kan dog omdannes til en simpel animation, der ligner et lysbilledshow. Du kan gøre dette ved at bruge freeware-programmet GIMP til hurtigt at producere dine egne animerede JPG'er.

Trin 1

Overfør de billeder eller foto-JPG'er, du vil omdanne til en animation, til din computer. Du kan tage dem direkte fra et digitalt kamera; kopier dem fra et flashdrev, SD-kort eller CD; eller du kan bare scanne dem ind. Hvis du bruger en scanner, skal du sørge for at indstille scanningsopløsningen til mindst 600 dpi.

Trin 2

Gå til Gimp.org og download den nyeste version af GIMP-applikationen. Installer det derefter på dit system. En genvej til programmet vises på dit system.

Trin 3

Åbn GIMP. Vælg "File" og klik på "New". I den dialogboks, der dukker op, skal du navngive filen "Animeret 1" og indstille bredden og højden i pixels, som du vil have til din animation. Lav opløsningen 72 pixels per tomme, og klik på "OK".

Trin 4

Vælg "File" og klik på "Open". I dialogboksen, der åbnes, skal du gennemse de filer, du har indlæst. Vælg den knytnæve, du vil bruge i animationen, og åbn den.

Trin 5

Vælg "Rediger" i menuen, og klik på "Kopier". Gå derefter tilbage til dokumentet "Animeret 1", vælg "Rediger" og klik på "Indsæt som lag". Brug nu “Skaler” -værktøjet, der findes i værktøjslinjen, til at ændre JPG-størrelse, så den passer til lærredet. Der kan forekomme beskæring.

Trin 6

Gentag trin 5 for at hente (i rækkefølge) alle de billeder, du vil bruge i din animation.

Vælg "File" og klik på "Save". I dialogboksen, der åbnes, skal du angive filtypen som GIF og klikke på "Gem". I den næste dialog, der vises, skal du vælge "Lav animation" og klikke på "Gem". I den sidste dialog skal du indstille den ønskede varighed for hver ramme. Indstil derefter "Bortskaffelsesmetode" som "Udskift." Klik på "Eksporter", og dine JPG-filer gemmes som animeret GIF.