Sådan konverteres en GarageBand-fil til MP3

At skabe musik med computere har åbnet de virtuelle døre til optagestudiet for mange mennesker for første gang. Musikere kan endda samarbejde tusindvis af kilometer fra hinanden. Når det kommer til deling af færdige sange, gør MP3-filformatets kompakte størrelse og rimelige kvalitet det til et fremragende format til elektronisk overførsel. Eksport af dit GarageBand-projekt til MP3 er en simpel proces, ligesom at gemme selve projektfilen.

Opbygning af dit projekt

Når du optager et GarageBand-projekt, bruger du en blanding af lyd- og musikinstrumentets digitale interface-information. Denne indsamling af oplysninger gemmes i en mappe, der indeholder alt, hvad dit projekt har brug for for at afspille, men da lyden er i det ukomprimerede lydudvekslingsfilformat, er denne mappe stor og uhåndterlig at dele. AIFF-filer kræver ca. 10 megabyte for hvert minut lyd ved standard stereoindstillinger, ca. 10 gange størrelsen på en MP3-fil med samme længde.

Oprettelse af dit mix

At kombinere hvert element i et GarageBand-projekt i sin endelige form er en proces kaldet blanding. Denne blanding kan omfatte mange lyd-AIFF-filer samt alle MIDI-elementer blandet sammen for at lave en enkelt lydfil. Denne fil kan forblive i AIFF-format, men for at skabe håndterbare filstørrelser tilbyder GarageBand eksport til AAC-format, der bruges af iTunes, samt det almindelige MP3-format.

Eksport af din MP3

Fra topmenuen i GarageBand-vinduet skal du vælge "Del" og klikke på "Eksporter sang til disk." Du kan omdøbe MP3-filen ved at klikke på boksen "Gem som" og indtaste et nyt navn. Ved at klikke på "Hvor" kan du vælge en placering til den gemte fil. Vælg "MP3" som eksportformat, og vælg lydopløsning ved hjælp af pop op-menuen Kvalitet. Klik på "Eksporter", og din GarageBand-fil oprettes fra start til slut.

Fejlfinding og tip

GarageBand-eksportfunktionen har et par quirks, uanset hvilket format du bruger. Stilhed, både i begyndelsen og slutningen af ​​dit projekt, fjernes automatisk, hvilket muligvis kræver tilføjelse af huller mellem projekterne, hvis du brænder en optisk disk med flere projekter på et senere tidspunkt. Programmet bruger cyklustilstand til at afspille lydafsnit helt igennem, vende tilbage til starten og afspille igen kontinuerligt, indtil du klikker på knappen Afspil for at stoppe. Hvis cyklustilstand er aktiv, når du eksporterer en fil, bruger GarageBand kun det valgte område til at cykle og gentager det en gang for den eksporterede fil.